AJDOVA KAŠA S PIŠČANCEM IN JURČKI
 
Sestavine (za 2 osebi):
- 1 lonček (2 dcl) ajdove kaše
- piščančje prsi
- 2 pesti suhih jurčkov (lahko tudi svežih ali zamrznjenih)
- 2 dcl. smetane za kuhanje
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 0,5 dcl belega vina
- repično olje
- začimbe: sol, poper, timijan
 
Postopek:
V kozici skuhamo ajdovo kašo. Medtem, ko se kaša kuha, v drugi posodi na olju popražimo sesekljano čebulo in česen ter dodamo na kocke narezanega piščanca ter jurčke. Vse skupaj začinimo, zalijemo z vinom ter dušimo prbl. 20-25 min. Nato dodamo še smetano za kuhanje in kuhano kašo, ki smo ji pred tem odlili odvečno vodo. Vse skupaj kuhamo še 5 min in posrežemo.