Potrebujemo:

1 skodelico Mlinarčkovih ovsenih kosmičev
1 bučko
druga zelenjava po želji (nariban korenček, koruza, paprika,...).

sol

česen

čebula

petršilj

sladka rdeča paprika

malo moke in drobtine ali 1 jajčko (za vezavo)

kokosovo olje

Priprava:

Najprej namočimo v toplo vodo ovsene kosmiče, da so dobro navlaženi in da se napnejo - vsaj 10 minut. Med tem časom naribamo bučko in ostalo zelenjavo po želji. Sesekljamo česen, čebulo in peteršilj ter na hitro prepražimo (ni pa nujno). Nato vse sestavine zmešamo skupaj s kosmiči, katere smo predhodno odcedili. Če je za oblikovanje polpetov zmes preredka,  lahko dodamo nekaj moke ali pa kot vezivo uporabimo jajčko (v našem primeru smo uporabili eno jajčko ). Celotno zmes lahko še popopramo in posolimo, po okusu. Olikovane polpetke lahko povaljamo še v drobtinah in jih na kokosovi maščobi zapečemo. Lahko pa naredimo tudi brez drobtin, vendar so ti polpetki bolj krhki, zato moramo biti previdni.