Polpeti:
- konzerva kuhane čičerike (lahko jo skuhamo tudi sami)
- 1 manjša bučka
- 1 večji korenček
- 1 šalotka (ali manjša čebula)
- 1 vejica peteršilja
- 1 jajce
- sol, poper, po želji Vegeta
 
Jogurtova omaka:
- 1 majhna šalotka
- 1 navadni jogurt
- 1 žlica kisle smetane
- sol, poper, česen v prahu
 
Priprava:
 
Najprej zmeljemo čičeriko v multipraktiku in ji dodamo: naribano bučko, korenček, kosmiče, na olju popraženo čebulo, zraven še primešamo stepeno jajce ter začimbe. Iz celotne mase oblikujemo manjše polpetke ter jih pečemo prbl. 30 min na 190 st. C.
Med tem časom pripravimo omako na naslednji način: zmešamo jogurt, kislo smetano, začimbe ter dodamo na drobno sesekljamo šalotko.
Zraven polpetov se odlično priležeta pečen krompir ali riž.