Sestavine (za 4 osebe): 
 
- 1 skodelica (250 ml) ješprenja
- piščančje prsi
- 1 rdeča in 1 zelena paprika
- čebula
- 1/2 manjšega pora
- 1 bučka ali jajčevec
- 100 g koruze iz konzerve
- 1,5 dcl domače paradižnikove mezge ali 3 sveži paradižniki
- 2 stroka česna
- 0,5 dcl belega vina
- 1/2 žličke gorčice
- 1 žlica repičnega olja
- začimbe (sol, poper, rdeča paprika v prahu, timijan, bazilika)
 
Postopek: 
 
Ješprenj za nekaj ur namočimo v vodi, saj to skrajša čas kuhanja. Namočen ješprenj kuhamo v slani vodi prbl. 40 min (razmerje ješprenj:voda = 1:2,5). V kolikor nimamo časa, da bi ješprenj namočili, podaljšamo čas kuhanja (dokler ješprenj ni mehek). Med kuhanjem ješrenja meso in zelenjavo narežemo na kocke. V večji posodi na olju popražimo čebulo, ji dodamo meso in zalijemo z belim vinom. Dušimo prbl. 5 min, nato dodamo na drobno sesekljan česen in zelenjavo. Vse skupaj začinimo in dodamo še gorčico. Dušimo prbl. 15 min. Ko je ješprenj kuhan, ga dodamo omaki in vse sestavine dobro premešamo.