Potrebujemo:
 
Testo:
- 350 g polnozrnate moke (pirina, pšenična ali kombinacija)
- 2 rumenjaka
- 110 g masla
- 5 žlic kisle smetane
- 1 vanilijev sladkor
- 1/2 vrečke pecilnega praška
- sladkor (po želji, odvisno kako sladko testo želimo; mi nismo dali nič sladkorja)
 
Nadev:
- 1-2 kg jabolk
- 5 žlic drobtin
- cimet
- sladkor (po želji; mi tudi v nadev nismo dodali sladkorja, saj so jabolka sama po sebi sladka)
 
Postopek:
Rumenjake, maslo in vanilijev sladkor penasto zmešamo (v kolikor se odločimo za bolj sladko testo, dodamo še sladkor). Nato dodamo še kislo smetano in ponovno zmešamo. Pecilni prašek pomešamo z moko, dodamo preostali masi in zamesimo gladko testo. 
Jabolka umijemo in naribamo. Dodamo drobtine, cimet in po želji sladkor.
Testo ločimo na 2 dela. Prvi del razvaljamo na prbl. 0,5 cm debelo ter položimo na pekač, ki smo ga pred tem premazali z maslom in posuli z drobtinami. Na to testo razporedimo nadev in ga dobro potlačimo. Preostanek testa prav tako razvaljamo in narežemo na trakove ter po nadevu iz trakov napravimo mrežo. 
Pito pečemo na 180 st. C 40-45 min.