Testo:
80 g ajdove moke
120 g pšenične polnozrnate moke
15 g kvasa
1/3 žličke soli
ščepec sladkorja
 
Nadev
500 g skute
3 žlice kisle smetane
1 vrečka vanilijevega sladkorja
3 žlice rjavega sladkorja
2 jajci
3 žlice pšeničnega zdroba
 
Postopek:
Ajdovo moko prelijemo s prbl. 1,5 dcl vrele vode, dobro premešamo in pustimo, da se ohladi. Medtem pripravimo kvasec. V lonček nadrobimo kvas, posujemo s ščepcem sladkorja in prelijemo z malo mlačne vode. Pustimo, da naraste.
V posodi nato zmešamo ajdovo moko, pšenično polnozrnato moko, kvas in sol. Če je testo presuho, dodamo še malo mlačne vode. Zamesimo gladko testo, ga pokrijemo in pustimo 1h da vzhaja.
Medtem pripravimo nadev. Jajci, sladkor in vanilijev sladkor z mešalnikom penasto umešamo.  Dodamo skuto, kislo smetano in zdrob.
Testo razvaljamo na 1 cm debelo in ga položimo model. Nadev previdno vlijemo na testo in ga enakomerno porazdelimo.
Pečemo najprej 5 min na 200 st. C, nato še prbl. 30 min na 180 st.C.