MLINARČKOVI MEHKI MEDENJAKI
 
Sestavine:
- 1300 g polnozrnate moke (pirine ali pšenične)
- 4 jajca
- 200 g stopljenega masla
- 300 g tekočega medu
- 2 zvrhani žlici kisle smetane
- 2 žlički mešanice začimb za medenjake
- 1 vanilijev sladkor
- 2 žlički sode bikarbone
- sladkor po želji (v kolikor ne dodamo sladkorja so medenjaki zelo malo sladki, zato v primeru, da hočete slajše medenjake, dodajte vsaj še 100 g sladkorja)
 
Postopek:
Jajca in vanilijev sladkor (ter sladkor) penasto umešamo. Dodamo še ostale sestaine in zamesimo gladko testo. Razvaljamo ga na prbl. 0,5 cm debeline in z modelčki oblikujemo medenjake. Pečemo jih na 180 st. C prbl. 15 min oz. dokler blago ne porjavijo.
Ohlajene medenjake po želji prelijemo s čokolado.