Biskvit:
- 2 jajci
- 1/2 jogurtovega lončka olja
- 3/4 jogurtovega lončka mleka
- 1/2 jogurtovega lončka sladkorja
- 2 jogurtova lončka pšenične polnozrnate moke
- 5 žlic temnega kakava ali čokolade v prahu
- 1 navadni jogurt
- 1 vanilijev sladkor
- 1 pecilni prašek
 
Premaz:
- 2 jogurtova lončka zamrznjenih borovnic (ali kakšnega dugega sadja)
- sladkor po želji
 
Preliv:
- 2 vrečki čokoladnega pudinga
- 4 žlice sladkorja
- 900 ml mleka
(Kupljen puding lahko nadomestite z domačim pudingom. Recept najdete tukaj.)
 
Koščki čokolade za posip (po želji)
 
Postopek:
Najprej pripravimo biskvit. V posodi z mikserjem zmešamo jajci, sladkor in vanilijev sladkor. Dodamo olje, mleko in jogurt ter dobro premešamo. Na koncu dodamo še kakav, moko in pecilni prašek ter zmešamo v gosto zmes, ki jo nato viljemo v pekač. Pečemo prbl. 30 min na 180 st. C.
Ko je biskvit pečen, ga pustimo, da se nekoliko ohladi. Borovice zmečkamo s paličnim mešalnikom in premažemo biskvit.
Nato po navodilu skuhamo puding in z njim prelijemo pecivo. Vse skupaj pustimo, da se ohladi in nato še nekaj ur pustimo v hladilniku.