info@mlinarcek.si | 00386 (0)68 618 703

Nastavite padajočo smer

Izdelkov: 16

 

Potrebujemo:
- 2 jajci
- 1/2 jogurtovega lončka olja
- 2 in pol jogurtovega lončka pirine polnozrnate moke
- 1 navadni jogurt
- 3/4 jogurtovega lončka mleka
- 1 vanilijev sladkor
- 1/2 jogurtovega lončka sladkorja
- 1/2 jogurtovega lončka čokolade ali kakava v prahu
- 1 pecilni prašek
- 1 jogurtov lonček zamrznjenih ali svežih borovnic (v kolikor vamemo zamrznjene borovnice jih pred uporabo odtalimo in dobro odcedimo)
 
Postopek:
V posodi zmiksamo jajca in sladkor, dodamo olje, mleko in jogurt. V drugi posodi pomešamo moko s pecilnim praškom ter jima dodamo kakav  prahu. Nato vse skupaj zmešamo in na koncu dodamo borovnice. Z maso napolnimo modelčke za mafine in pečemo na 180 st. C 30-40 min.
 
Read More
Posted in Mlinarčkove sladice By Mlinarcek

Mlinarčkovi pustni krofi

8. 02. 2016 10.05

 

Potrebujemo:
1 kg Mlinarčkove pšenične gladke moke
10 dag margarine
10 dag sladkorja
7 rumenjakov
4 dcl mleka
7 dag kvasa
2 - 3 žlice ruma
naribana limonina lupinica
1 žlička soli


Priprava:
Najprej segrejemo malo mleka, dodamo sladkor ter kvas in pustimo da kvas vzhaja. Med tem časom pripravimo v posodi moko, dodamo sol,  nato pa še počasi prilijemo kvas in dobro pregnetemo. Nato dodamo jajce, margarino, naribano limonino lupinico, rum in ponovno dobro pregnetemo ter pustimo vzhajati nekje 30 minut. Ko je testo vzhajano, naredimo kroglice cca. 7 - 8 dag testa in ponovno pustimo vzhajati nekje 30 minut. Pripravimo vroče olje in kroglice ocvremo. Ko se malo ohladijo jih napolnimo še z domačo marelično marmelado in potrosimo s sladkorjem v prahu.

 
Read More
Posted in Mlinarčkove sladice By Mlinarcek

Domači vanilijev puding

30. 12. 2015 10.32

 
DOMAČI VANILIJEV PUDING
 
Potrebujemo:
- 6 dcl mleka
- 3 zvrhane žlice koruznega škroba
- 1 zvrhana žlica belega zdroba (pirin ali pšenični)
- 2 -3 žlice sladkorja
- 1 vanilijev sladkor
- 1 žlička mlete burbonske vanilije (dobimo jo v bolje založenih trgovinah) 
 
Postopek:
5 dcl mleka segrejemo do vretja. V drugi posodi zmešamo škrob, zdrob, sladkor, vanilijev sladkor in mleto burbonsko vanilijo. Vse skupaj prelijemo z 1 dcl mleka in dobro premešamo, da se izognemo grudicam. V segreto mleko nato vlijemo mešanico in ob stalnem mešanju na zmernem ognju kuhamo še 5 min. Puding nato vlijemo v modelčke in pustimo, da se ohladi.
 
Read More
Posted in Mlinarčkove sladice By Mlinarcek

Mlinarčkovi mehki medenjaki

23. 12. 2015 10.29

 
MLINARČKOVI MEHKI MEDENJAKI
 
Sestavine:
- 1300 g polnozrnate moke (pirine ali pšenične)
- 4 jajca
- 200 g stopljenega masla
- 300 g tekočega medu
- 2 zvrhani žlici kisle smetane
- 2 žlički mešanice začimb za medenjake
- 1 vanilijev sladkor
- 2 žlički sode bikarbone
- sladkor po želji (v kolikor ne dodamo sladkorja so medenjaki zelo malo sladki, zato v primeru, da hočete slajše medenjake, dodajte vsaj še 100 g sladkorja)
 
Postopek:
Jajca in vanilijev sladkor (ter sladkor) penasto umešamo. Dodamo še ostale sestaine in zamesimo gladko testo. Razvaljamo ga na prbl. 0,5 cm debeline in z modelčki oblikujemo medenjake. Pečemo jih na 180 st. C prbl. 15 min oz. dokler blago ne porjavijo.
Ohlajene medenjake po želji prelijemo s čokolado.
 
Read More
Posted in Mlinarčkove sladice By Mlinarcek

polnozrnati orehovi rogljički

21. 12. 2015 08.15

 
POLNOZRNATI OREHOVI ROGLJIČKI
 
Sestavine:
- 400 g pšenične ali pirine polnozrnate moke
- 120 g masla
- 150 g mletih orehov
- 2 žlici kisle smetane
- 1 žlica mleka
- 1 vanilijev sladkor
- 1 žlica pecilnega praška
 
mleti sladkor za posip
 
Postopek:
V posodi zmešamo moko, mlete orehe, vanilijev sladkor in pecilni prašek. Nato dodamo preostale sestavine. Zamesimo gladko testo in iz njega oblikujemo rogljičke.
Pečemo na 180-190 st. C 15-20 min.
Na koncu še tople povaljamo v mletem sladkorju.
 
Read More
Posted in Mlinarčkove sladice By Mlinarcek

Trobarvno pecivo

9. 12. 2015 21.41

 
Biskvit:
- 2 jajci
- 1/2 jogurtovega lončka olja
- 3/4 jogurtovega lončka mleka
- 1/2 jogurtovega lončka sladkorja
- 2 jogurtova lončka pšenične polnozrnate moke
- 5 žlic temnega kakava ali čokolade v prahu
- 1 navadni jogurt
- 1 vanilijev sladkor
- 1 pecilni prašek
 
Premaz:
- 2 jogurtova lončka zamrznjenih borovnic (ali kakšnega dugega sadja)
- sladkor po želji
 
Preliv:
- 2 vrečki čokoladnega pudinga
- 4 žlice sladkorja
- 900 ml mleka
(Kupljen puding lahko nadomestite z domačim pudingom. Recept najdete tukaj.)
 
Koščki čokolade za posip (po želji)
 
Postopek:
Najprej pripravimo biskvit. V posodi z mikserjem zmešamo jajci, sladkor in vanilijev sladkor. Dodamo olje, mleko in jogurt ter dobro premešamo. Na koncu dodamo še kakav, moko in pecilni prašek ter zmešamo v gosto zmes, ki jo nato viljemo v pekač. Pečemo prbl. 30 min na 180 st. C.
Ko je biskvit pečen, ga pustimo, da se nekoliko ohladi. Borovice zmečkamo s paličnim mešalnikom in premažemo biskvit.
Nato po navodilu skuhamo puding in z njim prelijemo pecivo. Vse skupaj pustimo, da se ohladi in nato še nekaj ur pustimo v hladilniku.
 
Read More
Posted in Mlinarčkove sladice By Mlinarcek

Domaci čokoladni puding

26. 11. 2015 23.37

 
Potrebujemo:
- 6 dcl mleka
- 2 žlici sladkorja
- 3 žlice temnega kakava
- kokosova moka za posip (po želji)
 
V posodici zmešamo koruzni škrob, pirin zdrob, sladkor in kakav. Mešanici nato dodamo 0,5dcl mleka, preostalo mleko pa segrejemo. Ko je mleko tik pred vretjem, vlijemo vanj mešanico za puding ter ves čas mešamo. Na zmerni temperaturi kuhamo prbl. 2-3 min oz. dokler se ne zgosti. Puding nato vlijemo v posodice in pustimo, da se ohladi. Po želji nanj potresemo kokosovo moko.
 
Read More
Posted in Mlinarčkove sladice By Mlinarcek
 
Potrebujemo:
 
Testo:
- 350 g polnozrnate moke (pirina, pšenična ali kombinacija)
- 2 rumenjaka
- 110 g masla
- 5 žlic kisle smetane
- 1 vanilijev sladkor
- 1/2 vrečke pecilnega praška
- sladkor (po želji, odvisno kako sladko testo želimo; mi nismo dali nič sladkorja)
 
Nadev:
- 1-2 kg jabolk
- 5 žlic drobtin
- cimet
- sladkor (po želji; mi tudi v nadev nismo dodali sladkorja, saj so jabolka sama po sebi sladka)
 
Postopek:
 
Rumenjake, maslo in vanilijev sladkor penasto zmešamo (v kolikor se odločimo za bolj sladko testo, dodamo še sladkor). Nato dodamo še kislo smetano in ponovno zmešamo. Pecilni prašek pomešamo z moko, dodamo preostali masi in zamesimo gladko testo. 
Jabolka umijemo in naribamo. Dodamo drobtine, cimet in po želji sladkor.
Testo ločimo na 2 dela. Prvi del razvaljamo na prbl. 0,5 cm debelo ter položimo na pekač, ki smo ga pred tem premazali z maslom in posuli z drobtinami. Na to testo razporedimo nadev in ga dobro potlačimo. Preostanek testa prav tako razvaljamo in narežemo na trakove ter po nadevu iz trakov napravimo mrežo. 
Pito pečemo na 180 st. C 40-45 min.
 
Read More
Posted in Mlinarčkove sladice By Mlinarcek

Skutina pita z marelicami

21. 07. 2015 14.33

 
Potrebujemo:
 
Testo:
- 100 g masla
- 1 jajce
- ščep soli
- 50 g sladkorja
- 1 žlička pecilnega praška
 
Nadev:
- prbl. 10-15 zrelih marelic
- 500 g skute
- 2 jajci
- 1/2 lončka kisle smetane
- 2 žlici pšeničnega zdroba
- 1 vrečka vanilijevega sladkorja
- 20 g sladkorja
- nastrgana limonina lupinica
 
Postopek:
 
V posodi zmešamo moko, pecilni prašek, sol in sladkor ter dodamo jajce in maslo. Iz vseh sestavin zamesimo gladko testo ter ga za 15 min postavimo z hladilnik. Med tem časom pripravimo nadev, tako da penasto umešamo jajci, vanilijev sladkor in navadni sladkor. Dodamo skuto, kislo smetano, pšenični zdrob in limonino lupinico. Vse skupaj dobro premešamo.
Ohlajeno testo razvaljamo in položimo v model. Nanj polijemo nadev in ga na vrhu okrasimo z marelicami.
Pečemo na 180 st. C prbl. 50 min.
 
Read More
Posted in Mlinarčkove sladice By Mlinarcek

Bananin biskvit

15. 05. 2015 10.49



 
Potrebujemo:
- 2 jajci
- 1/2 jogurtovega lončka olja
- 1/2 lončka mleka
- 1 vanilijev sladkor
- 4 žlice rjavega sladkorja (po želji tudi več)
- 3 zrele banane
- 1 jogurtov lonček mletih orehov
- sok 1/2 limone
- 2 jogurtova lončka pšenične polnozrnate moke
- 1 jogurtov lonček pšenične polbele moke
- 1 pecilni prašek
 
V posodi najprej dobro zmešamo jajci, olje in sladkor. Nato dodamo mleko, limonin sok, orehe ter pretlačene banane (najbolje, da jih pretlačimo kar s paličnim mešalnikom). Na koncu dodamo še moko s pecilnim praškom. Vse skupaj vlijemo v model in pečemo na 180 st. C prbl. 30 min.
Bananino pecivo je zaradi velike vsebnosti kalija in vlaknin odlična izbira za zajtrk. V kolikor pa želimo pecivo ponuditi kot sladico, pa ga lahko na koncu prelijemo s stopljeno čokolado.
 
   
Read More

Značke:

Posted in Mlinarčkove sladice By Mlinarček

Zdravi Mlinarčkovi piškoti

2. 05. 2015 18.16

 
 Potrebujemo:
- 1 jajce
- 50 g razmehčanega masla
- 5 žlic mleka
- 1 vanilijev sladkor
- 3 žlice rjavega sladkorja (če želimo slajše piškote lahko več)
- 1/2 pecilnega praška
- 1 pest rozin
- 1 pest sesekljanih orehov in lešnikov
 
Postopek:
Vzamemo jajce, sladkor, maslo in vse skupaj dobro premešamo. Nato dodamo mleko, ovsene kosmiče, oreščke in rozine. Na koncu primešamo še moko s pecilnim praškom in zamesimo gladko testo. Piškote po želji oblikujemo. Pečemo na 190 st. C 15-20 min.
 
Read More
Posted in Mlinarčkove sladice By Mlinarček

Mlinarčkova pogača

18. 03. 2015 08.10

 
Testo:
80 g ajdove moke
120 g pšenične polnozrnate moke
15 g kvasa
1/3 žličke soli
ščepec sladkorja
 
Nadev:
500 g skute
3 žlice kisle smetane
1 vrečka vanilijevega sladkorja
3 žlice rjavega sladkorja
2 jajci
3 žlice pšeničnega zdroba
 
Postopek:
Ajdovo moko prelijemo s prbl. 1,5 dcl vrele vode, dobro premešamo in pustimo, da se ohladi. Medtem pripravimo kvasec. V lonček nadrobimo kvas, posujemo s ščepcem sladkorja in prelijemo z malo mlačne vode. Pustimo, da naraste.
V posodi nato zmešamo ajdovo moko, pšenično polnozrnato moko, kvas in sol. Če je testo presuho, dodamo še malo mlačne vode. Zamesimo gladko testo, ga pokrijemo in pustimo 1h da vzhaja.
Medtem pripravimo nadev. Jajci, sladkor in vanilijev sladkor z mešalnikom penasto umešamo.  Dodamo skuto, kislo smetano in zdrob.
Testo razvaljamo na 1 cm debelo in ga položimo model. Nadev previdno vlijemo na testo in ga enakomerno porazdelimo.
Pečemo najprej 5 min na 200 st. C, nato še prbl. 30 min na 180 st.C.
 

 

Read More
Posted in Mlinarčkove sladice By Mlinarcek
 
Potrebujemo:
2 žlici pravega kakava v prahu
60 g razmehčanega masla
0,5 dcl mleka
150 g suhih datljev
1/2 vrečke pecilnega praška
 
Postopek:
Moko zmešamo skupaj s kakavom, ovsenimi kosmiči in pecilnim praškom. Dodamo maslo in z rokami zmešamo, da dobimo drobtinasto zmes. Prilijemo mleko in dodamo na koščke narezane datlje ter zamesimo testo. Iz mase oblikujemo poljubne piškote, ki jih pečemo 15 min. na 190 st. C.
 
Read More
Posted in Mlinarčkove sladice By Mlinarček

JOGURTOVO PECIVO S SADJEM

21. 02. 2015 22.48


 Potrebujemo:
2 jajci
1 navadni jogurt
1/2 jogurtovega lončka olja
1/2 jogurtovega lončka mleka
1/2 jogurtovega lončka pirine moke
1/2 jogurtovega lončka mletih orehov 
1/2 jogurtovega lončka rjavega sladkorja
1 vanilijev sladkor
1 pecilni prašek
sadje po izbiri (jabolka, češnje, borovnice, maline…)
 
Postopek:
Najprej zmešamo jajca, sladkor, olje, jogurt in mleko. Moko pomešamo s pecilnim praškom in dodamo v maso. Na koncu primešamo še mlete orehe in sadje. Pečemo na 180 st. C prbl. 40 min.

 

 

 

   
Read More

Značke:

Posted in Mlinarčkove sladice By Mlinarcek

Kokosove kocke

21. 02. 2015 22.35

Potrebujemo:
2 jajci
1 vanilijev sladkor
1/2 jogurtovega lončka sladkorja
1 navadni jogurt
2 jogurtova lončka Mlinarčkove pšenične polbele moke
1/2 jogurt.lončka Mlinarčkove pšenične polnozrnate moke
1/2 jogurt. lončka mleka
1/2 jogurt. lončka olja
1 pecilni prašek

Čokoladni preliv:
100 g kokosove moke
100 g jedilne čokolade
1/2 dcl mleka
50 g masla

Postopek:
Najprej stepemo skupaj jajca in sladkor ter dodamo jogurt in olje, da dobimo zmes. Nato pomešamo moko s pecilnim praškom in dodamo k tej zmesi ter premešamo.
Vse skupaj nato pečemo na 180 st. C približno 30 - 40min.
Med tem časom stopimo v kozici maslo in čokolado ter dodamo mleko, da nastane čokoladni preliv.
Ko je biskvit pečen, ga ohladimo, narežemo na kocke in pomočimo v čokoladni preliv ter povaljamo v kokosovi moki.

 
   
Read More

Značke:

Posted in Mlinarčkove sladice By Mlinarcek

Rolada iz bučnih semen

5. 02. 2015 22.47

 

Potrebujemo:
5 jajc
5 žlic sladkorja
100g Mlinarčkovih bučnih semen (ki jih zmeljemo v kavnem mlinčku)
marmelado in kislo smetano
Opis postopka:
Najprej ločimo rumenjak in beljak, k rumenjaku dodamo sladkor in zmešamo, dodamo še sneg iz beljakov in mleta bučna semena.
Pečemo približno 15min na 180°C. Še vroče zavijemo skupaj s kuhinjsko krpo v rolado. ko se ohladi pa namažemo z marmelado in kislo smetano (količina po želji).

 

Read More

Značke:

Posted in Mlinarčkove sladice By Mlinarcek
Nastavite padajočo smer

Izdelkov: 16