Potrebujemo:
- 2 velika pora
- 60 g masla
- 1 jajce
- 80 ml hladne vode
- 250 g sira (najbolje edamec ali gauda)
- 100 ml smetane za kuhanje
- 2 žlici kisle smetane
- 3 žlice mleka
- sol, ščepec timijana
- olivno olje
 
Krhko testo:
Moko in maslo najprej dobro pregnetemo, da dobimo drobtinasto zmes. Malo posolimo, dodamo vodo ter zamesimo v gladko testo. Nato ga razvaljamo, položimo v model in prepikamo z vilicami. Pečemo na 200 st. C 15 min.
 
Nadev:
Med pečenjem testa lahko pripravimo nadev. Por umijemo, ga vdolžno prepolovimo in naražemo na 0,5 cm debele trakove. Nato ga na olivnem olju dušimo prbl. 5 min, da se zmehča. Medtem pripravimo preliv na naslednji način: naribamo sir, dodamo jajce, smetano, mleko, ščepec timijana ter blago posolimo. Vse skupaj dobro premešamo.
 
Po 15 minutah vzamemo testo iz pečice, nanj enakomerno razporedimo por in na koncu še prelijemo s prelivom.
Temperaturo pečice zmanjšamo na 180 st. C, položimo vanjo pito in pečemo 20 min.