Bio ajdova gladka moka

Bio ajdova gladka moka, ki jo meljemo z lastnim mlinom iz ekološke ajde je pridelana v Sloveniji na ekološki način. Ekološki ali bio način pomeni, da je pridelano brez GSO, brez pesticidov in umetnih gnojil.

Ajda je bogata z vlakninami, beljakovinami, načinom, aminokislinami in vitaminom D ter velja za enega najboljših virov beljakovin med rastlinami. Vsebuje flavonoide, ki imajo blagodejen učinek na otekle noge in vensko popuščanje. Prav tako pa v njenem zrnu najdemo rutin, močan antioksidant, ki ojača stene krvnih žil, deluje protivnetno in znižuje holesterol. V primerjavi z drugimi žiti ima ajda več nerazvejanega škorba amilaze, ki se počasneje prebavlja in je zato primerna za bolnike s sladkorno boleznijo.

 prehrani daje pomembno vrednost in zelo pozitivno vpliva na naše zdravje:

– zmanjšanje tveganja visokega holesterola in visokega krvnega pritiska
– dviguje imunski sistem – vpliva na hitrejši krvni obtok
– znižuje krvni pritisk – deluje kot antioksidant
– uravnava krvni obtok
– pripomore k zaščiti pred boleznimi srca
– primerna za sladkorne bolnike
– varuje telo pred škodljivimi vplivi, preprečuje gangrene in ozebline
– izboljšuje delovanje jeter
– uničuje rakave celice (zmanjšuje radikale, ki se razvijejo v rakave celice na prsih)

Uporaba ajdove moke v gospodinjstvu

Ajdovo moko uporabljamo za pripravo ajdovih žgancev, ajdovega kruha, žličnikov, ajdovih palačink, piškotov, peciva, štrukljev, testenin,

Sestavine: 100% bio ajdova gladka moka iz ekološke pridelave

Neto količina: 1 kg

Poreklo: Pridelano v Sloveniji

From: 4,00

Počisti

Bio ajdova gladka moka, ki jo meljemo z lastnim mlinom iz ekološke ajde je pridelana v Sloveniji na ekološki način. Ekološki ali bio način pomeni, da je pridelano brez GSO, brez pesticidov in umetnih gnojil.

Ajda je bogata z vlakninami, beljakovinami, načinom, aminokislinami in vitaminom D ter velja za enega najboljših virov beljakovin med rastlinami. Vsebuje flavonoide, ki imajo blagodejen učinek na otekle noge in vensko popuščanje. Prav tako pa v njenem zrnu najdemo rutin, močan antioksidant, ki ojača stene krvnih žil, deluje protivnetno in znižuje holesterol. V primerjavi z drugimi žiti ima ajda več nerazvejanega škroba amilaze, ki se počasneje prebavlja in je zato primerna za bolnike s sladkorno boleznijo.

Poleg ajdove gladke moke meljemo tudi ajdov zdrob in ajdovo polnozrnato moko.

 prehrani daje pomembno vrednost in zelo pozitivno vpliva na naše zdravje:

– zmanjšanje tveganja visokega holesterola in visokega krvnega pritiska
– dviguje imunski sistem – vpliva na hitrejši krvni obtok
– znižuje krvni pritisk – deluje kot antioksidant
– uravnava krvni obtok
– pripomore k zaščiti pred boleznimi srca
– primerna za sladkorne bolnike
– varuje telo pred škodljivimi vplivi, preprečuje gangrene in ozebline
– izboljšuje delovanje jeter
– uničuje rakave celice (zmanjšuje radikale, ki se razvijejo v rakave celice na prsih)

Uporaba ajdove moke v gospodinjstvu

Ajdovo moko uporabljamo za pripravo ajdovih žgancev, ajdovega kruha, žličnikov, ajdovih palačink, piškotov, peciva, štrukljev, testenin,

Sestavine: 100% bio ajdova gladka moka iz ekološke pridelave

Neto količina: 1 kg

Poreklo: Pridelano v Sloveniji

Teža 1 kg
Pakiranje

1kg, 2kg

Zaenkrat še ni mnenj.

Be the first to review “Bio ajdova gladka moka”