info@mlinarcek.si | 00386 (0)68 618 703

 

Zdrava prehrana zaradi ozaveščenosti ljudi vztrajno pridobiva na priljubljenosti. Želimo uživati zdravo, kakovostno in svežo hrano, saj se zavedamo neštetih znanstveno potrjenih ugodnih učinkov, ki jih ima na naše zdravje. Ob uživanju take prehrane se počutimo bolje, v bitki z vsakodnevnim stresom smo močnejši.

Zaradi naraščajoče priljubljenosti zdrave prehrane se vsak dan na trgu pojavi nov prodajalec in upravičeno se nam porajajo dvomi v kvaliteto njegove ponudbe. Cena blaga je visoka, o izvoru in kvaliteti pa pravzaprav ne vemo nič več, kot o povprečnem izdelku iz veleblagovnice. Najbolj zdrava in neoporečna je namreč ravno tista hrana, ki je pridelana kvalitetno, ni podvržena strupenim kemikalijam in od polja do naših ust ne prepotuje polovice sveta. Zaradi neokrnjenosti slovenske narave lahko neoporečno hrano preverljive kakovosti pridobimo iz naše neposredne bližine. Dobra in zdrava hrana je privilegij, ki bi ga moral biti deležen vsak človek.

 

NAJINA ZGODBA

Tako sva že pred odprtjem mlina in trgovinice razmišljala tudi midva z ženo. Hrano sva večinoma kupovala na tržnici, hkrati pa se na svojem vrtu trudila tudi sama čim več pridelati. In ker prihajam iz kmečkega okolja, mi delo s stroji ni bilo tuje. Tako sva zraven vrta imela tudi ekološko njivico, na kateri sva prvo leto posejala piro. S ponosom sva opazovala žetev najinega pridelka. Še sedaj se dobro spominjam, ko sem svoje žito prvič pripeljal v mlin. Kar pokal sem od ponosa, ko sem domov prvič prinesel vrečo najine moke.  Zadovoljstvo pa je bilo še toliko večje, ko je iz te moke vsakič znova nastal odličen kruh. Ni boljšega kot vonj sveže pečenega kruha, ki ga še toplega razrežeš in namažeš z domačim maslom in marmelado. In tako sva kruh nehala kupovati ter ga pekla doma. Najboljši je bil seveda iz tiste moke, ki sva jo ravnokar pripeljala iz mlina. In ta moka.... Kako je dišala! Razmišljala sva, kako super bi bilo, ko bi imela mlin vedno pri roki. Živiva v centru Maribora, najina njiva je na Kozjanskem, moko pa sva vozila v mlin, ki je bil v Prekmurju. To je bilo sila nepraktično. In tako sva prišla na idejo, da bi kupila mlin. 

 

MLINARČEK (izključno ekološki izdelki iz slovenskih ekoloških kmetij)

Nastal je Mlinarček, mlin s trgovinico v neposredni bližini centra Maribora. V njej zmeraj omamno diši po sveže mleti moki, stene so obdane v živahno zeleno barvo, police pa domiselno nadomeščajo gajbice, ki trgovinici dajejo pridih domačnosti. Tukaj se meljejo žita v moko in zdrob. Prav tako imamo tudi kosmičnik, ki stisne zrna v odlične sveže kosmiče (mueslije). Naša ponudba zajema tudi semena, olja, kaše in vzglavnike iz ajdovih luščin.

Zavedamo se, da si moramo v težkih časih pomagati in stopiti skupaj, zato imamo v naši trgovinici izključno slovenske ekološke izdelke. S tem podpiramo pridne roke slovenskih kmetov. Prav tako pa vemo, da je najbolj zdrava in okolju prijazna tista hrana, ki ne vsebuje pesticidov ali drugih kemikalij, zato ponujamo izključno ekološko pridelane izdelke, za kar imamo tudi ekološki certifikat. Pri nas lahko najdete kvalitetne, zdrave in sveže izdelke po dostopnih cenah.

 

Prisrčno vabljeni v Mlinarčka, kjer se lahko na lastne oči prepričate, da gredo naši izdelki s srcem od polja do vaših ust.

 

 

Mlinarček