info@mlinarcek.si | 00386 (0)68 618 703

Slovenski ekološki izdelki

Beseda "bio" ali "eko" označuje izdelke, ki so pridelani brez uporabe kemičnih zaščitnih sredstev (pesticidov), umetnih gnojil, lahko topnih mineralnih gnojil ter ne vsebujejo gensko spremenjenih organizmov (GSO). Celoten postopek od pridelave, skladiščenja, predelave... vse do končnega uporabnika je nadzorovana s strani kontrolne organizacije. V Sloveniji obstajajo tri kontrolne organizacije: (IKC, KON-CERT, BUREAU VERITAS).

Ekološko kmetijstvo je okolju in človeku prijazno. Takšni pridelki so izjemno kakovostni, saj ne vsebujejo škodljivih snovi in ohranijo največ vitaminov in mineralov.

Vse ekološke izdelke, ki jih ponujamo v Mlinarčku so pridelani na slovenskih ekoloških kmetijah iz nasledjih regij: podravska, pomurska, gorenjska in Bela krajina. Vse izdelke iz ponudbe (moke, zdrob) meljemo sproti z lastnim mlinom na kamen in različna sita, kar pomeni da so vsi izdelki sveži in visokokakovostni. Zavedamo se, da je to način, kako se vsaj malo odkupiti slovenski zemlji in spoštovati naše korenine in slovenskega kmeta.

Nastavite padajočo smer

Izdelkov: 5

Nastavite padajočo smer

Izdelkov: 5