info@mlinarcek.si | 00386 (0)68 618 703

Splošni Pogoji
Poslovanja Mlinarcek.si so sestavljeni v skladu z zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. S spletno trgovino upravlja Port plus d.o.o.,  Lackova c.78a, 2ooo Maribor. Naročanje v spletni trgovini  poteka v slovenskem jeziku prek spleta 24 ur na dan, 7 dni v tednu, 365 dni v letu. Izbirate in naročate lahko izdelke, ki so vam na voljo v seznamu izdelkov. Vsi izdelki, navedeni na teh straneh, so na voljo do odprodaje zalog. Veljavnost cen za izbrano blago veljajo na dan nakupa, na dan zaključka in oddaje naročila.  Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec takoj prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vsi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

* Cene izdelkov
Cene v spletni trgovini ne vključujejo DDV, ker nismo zavezanec za DDV.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo.  

* Načini plačila in plačilni pogoji
Spletna trgovina  Mlinarcek .si omogoča naslednje načine plačila:

  • z gotovino ob prevzemu na sedežu podjetja (velja spletna cena brez plačila poštnine)
  • z gotovino ob prevzemu na zahtevanem naslovu (velja spletna cena + cena dostave+stroški odkupnine)
  • po predračunu z nakazilom na račun in prevzemom na sedežu podjetja (velja spletna cena brez plačila poštnine)
  • po predračunu z nakazilom na račun in prevzemu na zahtevanem naslovu (velja spletna cena + cena dostave, brez stroška odkupnine)

-Plačilo po povzetju
Pri izbiri dostave z dostavno službo (GLS) in plačila po povzetju bomo vsa naročila, opravljena na delovni dan do 14. ure, opremili še isti dan. Pošiljka bo pri vas najkasneje v 2 delovnih dneh, običajno pa že naslednji delovni dan v tem primeru je možnost plačila le z gotovino.Ob dostavi boste poravnali znesek naročila dostavni službi. Dodaten strošek je strošek dostavne službe v znesku 0,9 €. Zato morate biti ne glede na vrednost naročila, ob prevzemu vedno osebno prisotni.  

Plačilo po predračunu
Predračun prejmete na vaš e-mail naslov z vsemi plačilnimi pogoji za nakazilo. Pošiljka vam bo dostavljena, ko plačilo vašega predračuna prispe na naš račun. Rok veljavnosti predračuna je 8-dni od prejema na vaš e-mail naslov.

Plačilo na sedežu podjetja
Če se odločite za osebni prevzem naročenega blaga, vas bo blago čakalo na sedežu podjetja v Mariboru, na Lackovi cesti 78a  kupnino lahko v celoti poravnate ob prevzemu. Po e-pošti vas bomo obvestili, kdaj bo naročeno blago pripravljeno za prevzem. Blago lahko potem prevzamete kadar koli med delovnim časom.  Pri osebnem prevzemu lahko plačate le z gotovino. Seveda je prevzem na sedežu podjetja brezplačen in se ne obračuna. Možna so plačila le v enkratnem znesku.

- Dostava
Če naročenega blaga trenutno ni na zalogi, vas bomo o predvidenem datumu dobave/dostave čimpreje  obvestili. Ob morebitni ne dobavljivosti naročenih artiklov vas bomo obvestili o spremembah in vam omogočili preklic naročila, zamenjavo naročenega artikla ali kakšno drugo dogovorjeno možnost.
Mlinarcek.si mora blago dostaviti v obljubljenem času. Stroški hitre dostave paketa so enake za dostavo po celotni Sloveniji. Stroški dostave je 3.50 eur. V primeru odkupnine zahteva služba GLS dodatnih 0,9 eur zneska, ki plača naročnik. Strošek dostave se obračuna k naročilu, kar je zavedeno tudi v košarici in navedeno na računu.

 Naročeno blago vam bomo dostavili s pomočjo lokalne dostave - GLS.

Ponudnik se bo trudil, da naročene izdelke odpošlje najkasneje naslednji delovni dan po naročilu.

Ponudnik si pridržuje pravico, da izdelek pošlje tudi kasneje (največ 3 delovne dni) po prejemu naročila. Čas pošiljanja je odvisen od podjetja za dostavo pošiljk in nanj ponudnik nima vpliva.


* Vračilo blaga
Kupec je ob prevzemu dolžan blago preveriti in morebitne nepravilnosti ali poškodbe takoj sporočiti dostavljavcu ali (ob osebnem prevzemu) osebju na sedežu firme nato pa se s podjetjem dogovori za zamenjavo blaga ali vračilo kupnine. Pri nakupu blaga prek spletne trgovine Mlinarcek.si  ima kupec pravico, da v štirinajstih (14)  dneh po prejemu blaga podjetju pisno sporočite (na info@ mlinarcek.si, prek običajne pošte na naš naslov ali pa se oglasite osebno na Lackovo cesto 78a, v Mariborui lahko pa nas pokličite na tel. 068618703), da odstopate od pogodbe. Če je kupec blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini na svoje stroške odposlati ali dostaviti podjetju v tridesetih (30) dneh po sporočilu, da od pogodbe odstopa. Podjetje blaga ni dolžno sprejeti, če je blago  uničeno, pokvarjeno, (delno) izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, razen, če se obravnava kot reklamacija in je bilo blago v takem stanju že pred prejemom in je kupec/prejemnik to takoj sporočil podjetju, dostavljavcu ali trgovcu, od katerega je blago prejel. Priložena mora biti kopija originalnega računa. Če je kupec ponudniku v skladu z veljavnimi zakonskimi predpisi in pogoji poslovanja sporočil, da od pogodbe odstopa in je prejeto blago v zakonskem roku vrnil nepoškodovano, v originalni embalaži in nespremenjeni količini, mu bo podjetje v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v 15 dneh od prejetja vrnjenega blaga, vrnilo že plačano kupnino.

*Sprememba naročila po meri proizvedenega in pakiranega izdelka

V primeru spremembe ali odstopanja podatkov v ponudbi in v primeru odstopanja od določenih rokov naročnikovega prevzema izdelkov, se temu primerno spremeni cena po meri proizvedenega in pakiranega izdelka. Tehnične spremembe, ki odstopajo od ponudbe, bomo upoštevali le, če bodo zahtevane pisno. Po naročnikovi potrditvi za pripravo po meri proizvedenega in pakiranega izdelka, se vsakršna sprememba naročila oz. nov popravek že potrjenega osnutka po meri proizvedenega in pakiranega izdelka šteje kot novo dodatno naročilo, zato vam bomo poslali nov predračun, že naročeno storitev pa vam bomo zaračunali v celoti.

*Odstop od naročila po meri proizvedenega in pakiranega izdelka

Po meri proizvedene in pakirane izdelke zaračunamo tudi v primeru, če odstopite od naročila med samo izvedbo. Zaračunali vam bomo količino po meri proizvedenih in pakiranih izdelkov do trenutka odstopa od naročila. Če odstopite od naročila po celotni opravljeni storitvi po meri proizvedenega in pakiranega izdelka, vam bomo naročeno storitev in količino idelkov zaračunali v celoti od naročila.


* Varnost
Zagotavljamo vam, da bomo vaše podatke obravnavali zaupno, jih skrbno varovali in v nobenem primeru posredovali ali prodajali tretjim osebam (izjeme v primeru nezakonitega delovanja v skladu z veljavnimi zakonskimi predpisi). Pridobljene podatke bomo uporabljali le za nemoteno izvedbo nakupov, statistično analizo z namenom izboljšanja delovanja spletnih strani in storitev ter v primeru, če se boste odločili, za pošiljanje elektronskih novic in ponudb.