Mlin na kamen Komo FIDIBUS XL

Priporočamo za:

pšenico, rž, ječmen, ajdo, proso, riž, amarant, piro, koruzo, čičeriko,…

Ni primeren za:

mastna semena in mokre materiale Zrnje mora biti očiščeno in kar najbolj suho. Če bi želeli mleti zelo sveže zrnje, priporočamo, da ga pred mletjem posušite (npr. 24 ur na radiatorju). Če ste v naglici, pa vlažno zrnje meljite na grobi nastavitvi.

Specifikacija:

  • Hitrost mletja: 200 g/min
  • Prostornina posode: 1400 g
  • Premer mlinskega kamna: 85 mm
  • Izkoristek motorja: 600 W
  • Glasnost: ca. 72 dB
  • Teža: 9 kg
  • Višina izhoda za moko: 180 mm
  • Dimenzije v mm (v/š/h): 365/165/165
  • Garancija: 12 let

570,00

Opis proizvajalca

Vsi KoMo mlinčki imajo zelo trdne mlinske kamne, ki so izdelani iz zmesi keramike in korunda. Materiala sta staljena na izredno visokih temperaturah v pečeh. Pri izdelavi te zmesi v nastalem materialu nastajajo zračni žepki, zahvaljujoč katerim ostaja površina vedno groba, ne glede na to, koliko meljete. Komoro za mletje lahko odprete brez uporabe orodja. Kamna sta nameščena v komori za mletje, izdelani iz inertne plastike, ki se uporablja za izdelke v stiku s hrano. Posebej razviti električni motorji zagotavljajo dober izkoristek moči in obenem izredno tiho delovanje. Les za izdelavo mlinčka je pridelan v ekološko upravljanih gozdovih in obdelan z organskimi rastlinskimi olji.
Za izdelavo mlinčkov je skrbno izbran najboljši bukov les. Rahlost moke je možno regulirati od grobe do zelo rahle. Enostavno obrnite posodo za žito in si izberite želeno grobost moke.

Ne glede na to, ali imate ječmen, proso, koruzo, čičeriko, riž, rž, pšenico ali piro. Vse lahko spremenite v najbolj rahlo moko, ki je idealna za vaše potrebe. Zmeljete lahko tudi morsko sol, sušeno zelenjavo, gobe (morajo biti dodobra posušene) in razne druge začimbe ali kavo. In kaj je najbolj pomembno? Mlinčki proizvajajo najbolj rahlo moko, ki se med mletjem ne pregreva. Vzdrževanje nizke temperature med mletjem zagotavlja ohranitev vseh encimov, olj in vitaminov. Kompakten mlinček je dragocena naprava za vsakega, ki bi rad užival zdravo hrano. Vsi mlinčki imajo 12 letno garancijo, vendar pa zdržijo veliko dlje.

Naša ocena

Izredno močan mlinček iz masivnega bukovega lesa je opremljen s 600 watnim industrijskim motorjem, ki je sposoben zmleti 200 g rahle moke v minuti. Posoda ima prostornine za 1400 g zrnja, kar je dovolj za pripravo dveh velikih hlebcev. Z obratom posode za žito si izberite željeno grobost mletja. Komoro za mletje lahko odprete brez uporabe orodja. Omogoča mletje vseh vrst žit kot so pšenica, rž, riž, ječmen, ajda, proso, pira in koruza.

Opomba:

Dokupite lahko električno sito za sejanje, s katerim lahko odstranite večji del otrobov (za rahlejšo peko, pecivo oz. če želite zmanjšati vsebnost fitinske kisline v moki) oz. dodaten set kamnov za mletje zelišč. Prav tako lahko z njim odstranite večje kose luščin pri mletju neoluščene ajde.