Mlin na kamen Komo MAGIC

Priporočamo za:

Pšenico, piro, rž, ječmen, ajdo, proso, amarant, piro.

Ni primeren za:

Koruzo, riž, mastna semena in mokre materiale.

V primeru, da želite mleti koruzo in riž je potrebno poudariti, da je mletje tudi mogoče vendar je potrebno najprej zmleti v zdrob in potem ponoviti postopek. Zrnje mora biti očiščeno in kar najbolj suho. Če bi želeli mleti zelo sveže zrnje, priporočamo, da ga pred mletjem posušite (npr. 24 ur na radiatorju). Če ste v naglici, pa vlažno zrnje meljite na grobi nastavitvi.

Specifikacija:

  • Hitrost mletja: 100 g/min
  • Prostornina posode: 850 g
  • Premer mlinskega kamna: 75 mm
  • Izkoristek motorja: 250 W
  • Glasnost: ca. 70 dB
  • Teža: 6,2 kg
  • Višina izhoda za moko: 145 mm
  • Dimenzije v mm (v/š/h): 345/165/170
  • Garancija: 12 let

309,00

Opis proizvajalca

Vsi KoMo mlinčki imajo zelo trdne mlinske kamne, ki so izdelani iz zmesi keramike in korunda. Materiala sta staljena na izredno visokih temperaturah v pečeh. Pri izdelavi te zmesi v nastalem materialu nastajajo zračni žepki, zahvaljujoč katerim ostaja površina vedno groba, ne glede na to, koliko meljete. Komoro za mletje lahko odprete brez uporabe orodja. Kamna sta nameščena v komori za mletje, izdelani iz inertne plastike, ki se uporablja za izdelke v stiku s hrano. Posebej razviti električni motorji zagotavljajo dober izkoristek moči in obenem izredno tiho delovanje. Les za izdelavo mlinčka je pridelan v ekološko upravljanih gozdovih in obdelan z organskimi rastlinskimi olji.
Za izdelavo mlinčkov je skrbno izbran najboljši bukov les. Rahlost moke je možno regulirati od grobe do zelo rahle. Enostavno obrnite posodo za žito in si izberite želeno grobost moke.

Ne glede na to, ali imate ječmen, proso, rž, pšenico ali piro. Vse lahko spremenite v najbolj rahlo moko, ki je idealna za vaše potrebe. Zmeljete lahko tudi morsko sol, sušeno zelenjavo, gobe (morajo biti dodobra posušene) in razne druge začimbe ali kavo.
In kaj je najbolj pomembno? Mlinčki proizvajajo najbolj rahlo moko, ki se med mletjem ne pregreva. Vzdrževanje nizke temperature med mletjem zagotavlja ohranitev vseh encimov, olj in vitaminov. Kompakten mlinček je dragocena naprava za vsakega, ki bi rad užival zdravo hrano. Vsi mlinčki imajo 12 letno garancijo, vendar pa zdržijo veliko dlje.

Naša ocena:

Moderen mlinček v kombinaciji lesa in nerjavečega jekla s tehnologijo prevzeto od mlinčka Fidibus 21 Magic, je opremljen z 250 watnim motorjem, ki je sposoben zmleti 100g rahle moke v minuti. Posoda ima prostornino za 850 g zrnja. Z obratom posode za žito si izberite želeno grobost mletja. Komoro za mletje lahko odprete brez uporabe orodja. Omogoča mletje vseh vrst žit kot so pšenica, rž, ječmen, ajda, proso, amarant ali pira. Koruza naj bi se na tem mlinčku ne mlela, saj je zelo trda, mletje bi trajalo dolgo, izvajati pa bi se moralo večkrat. Mlinček pa se lahko uporablja za mletje riža (ne parboiled), kar pa seveda traja dlje. Mlinček za svežo moko v vašem modernem domu.

Opomba:

Če bi želeli pogosto mleti koruzo ali riž, vam priporočamo močnejše mlinčke s 360-vatnim motorjem in večjimi mlinskimi kamni. Dokupite lahko električno sito za sejanje, s katerim lahko odstranite večji del otrobov (za rahlejšo peko, pecivo oz. če želite zmanjšati vsebnost fitinske kisline v moki) oz. dodaten set kamnov za mletje zelišč. Prav tako lahko z njim odstranite večje kose luščin pri mletju neoluščene ajde.