SALZBURGER ROČNI KOSMIČNIK

Ročni kosmičnik za proizvodnjo vseh vrst kosmičev, tudi amarantovih in kvinojinih kosmičev.

225,00

Za vse, ki bi radi jedli zdravo

Star pregovor pravi: Dan naj se začne s cesarskim zajtrkom. Celo moderni prehrambeni strokovnjaki niso naredili ničesar, da bi zamenjali to navado. Doma narejen zajtrk iz mislijev vam da moč in energijo za dober začetek v vaši dnevni rutini: v šoli, v pisarni ali v delavnici. Samo doma narejeni, sveži polnovredni kosmiči vsebujejo vse vitalne elemente, ki ostanejo v živilu, ne izgubijo se vitamini ali minerali. Ravno zato je delanje vaših lastnih svežih kosmičev tako pomembno napram industrijsko procesiranim kosmičem, ki se lahko kupijo vsepovsod ter so bili izpostavljeni veliki temperaturi, zaradi daljše uporabe. Zelo malo informacij je dostopnih o tem, da segrevanje povzroči izgubo pomembnih mineralov in encimov. Sama beseda bio tega ne pove. Bio je pomembna baza za zdravo prehrano, vendar tudi najboljša, popolnoma ekološko proizvedena živila lahko postanejo brezvredna, če so narobe tretirana.

Novi Salzburški kosmičnik

  • procesira skoraj vsak tip žita,
  • naredi perfektne kosmiče,
  • kosmiči se ne drobijo,
  • ni potrebno predhodno namakanje žit,
  • lahko čiščenje.

Novi kosmičnik je ekspert pri delanju kosmičev in drobljenju:

  • vseh tip žit, kot so oves, pira, pšenica, rž
  • celo  najmanjših  žit, kot je kvinoja, amarant…
  • lanenih semen
  • makovih semen
  • začimb kot so paprika, koriander, kumina….
  • likviricije, ožepka
  • mešanice začimb
  • in še veliko več….

Odvisno od velikosti sestavin lahko spremenite razmik med valji in imate možnost procesiranja celo najmanjših sestavin za idealne kosmiče. Na novo razvita prilagoditev sistema preprečuje prosti tek valjev.  Kosmiči padajo direktno v lesen zbiralnik. Tako smo se izognili lomljivemu steklu in neprimerni plastiki. Ko kosmičnik čistimo, lahko odstranimo lijak. Visokokvaliteni prilagoditveni sistem prepreči odstranitev lijaka med samim mletvenim procesom. Ohišje kosmičnika je narejeno iz trdega bukovega lesa in je od zunaj obdelano z ekološkim oljem iz čebeljega voska. Proizvede večje tanke kosmiče, ki se lahko v parih sekundah zdrobijo na roko na najmanjšo možno velikost.

Tehnični podatki:

  • ohišje iz bukovega lesa
  • valji iz nerjavečega jekla, brez niklja
  • dimenzije: 10.5 x 11,5 x 27 cm
  • teža: 2,1 kg
  • hitrost mletja: 90 g/ min
  • pritrditev: s pritrditvenim vijakom na mizo debelina od 15 do 50 mm.
  • primeren za: oves, piro, pšenico, rž, lanena semena, mak….
  • Garancija: 5 let

TEHNIČNE PODROBNOSTI

CENA 198,00 €
TEŽA (kg) 2.100000
PROIZVAJALEC SALZBURGER
DIMENZIJE 10,5 x 11,5 x 27
MATERIAL Bukov les
PRIPOROČAMO ZA žitarice in stročnice, mehka (pšenica) in trda žita (durum pšenica), amarant, kvinoja, mak, lanena semena
NAMEN RABE DOMAČA RABA
GARANCIJA (ŠT. LET) 5
OCENA ENOSTAVNOSTI ČIŠČENJA (1-5) 5
HITROST MLETJA (g/min) 90-100