SOKOVNIK SANA JUICER BY OMEGA EUJ-828

Sokovnik, ki ga je težko očistiti, je preglasen, prevelik ali naredi sok slabe kvalitete bo hitro pristal nekje v omari. Sanin sokovnik EUJ-828 je bil narejen popolnoma na novo, da bi se izognil tem problemom in je sokovnik, ki se najlažje uporablja in čisti. Tih, kompakten, močan in enostaven za čiščenje je Sana 828 najbolj napreden sokovnik med vertikalnimi sokovniki.

529,00

Počisti

Sokovnik, ki ga je težko očistiti, je preglasen, prevelik ali naredi sok slabe kvalitete bo hitro pristal nekje v omari. Sanin sokovnik EUJ-828 je bil narejen popolnoma na novo, da bi se izognil tem problemom in je sokovnik, ki se najlažje uporablja in čisti. Tih, kompakten, močan in enostaven za čiščenje je Sana 828 najbolj napreden sokovnik med vertikalnimi sokovniki.

1200_3_
1200_2_

Naslednja generacija vertikalnega načina sočenja

Komora za sočenje je bila pri Sani 828 na novo oblikovana, rezultat je sokovnik, ki je na tržišču najučinkovitejši in najlažji za uporabo. Ročica za kontrolo pulpe dovoljuje, da se prilagodi pritisk v komori za sočenje, kar omogoča večji izkoristek pri trših sestavinah kot je korenje in lažje čiščenje pri mehkejših sestavinah kot je ananas. Nov vijak je narejen, da se preprosto vstavi v komoro za sočenje, brez tega, da bi ga morali poravnati s cedilom. Štiri vrteče krtačke, ki se vrtijo pri nizkih obratih 17 vrt/min ne samo, da ohranjajo čisto cedilo, ampak tudi zmanjšajo kakršnokoli delanje pene v soku. Izhod za pulpo je širši z veliko odprtino na vrhu zaradi lažjega čiščenja. Nenazadnje, pogonska gred je pritrjena v komoro za sočenje in to izloči kakršnokoli možnost, da bi sok curljal v motor.

Nov dvojni lijak omogoči, da je dodajanje sestavin v komoro za sočenje enostavno

Nov dvojni lijak je bil narejen kar se da priročno. Odprtina na vrhu je primerna za večino pridelkov kot so korenje, zelena, jabolka in še več. Odprtina ob strani ima vgrajen pladenj, ki pomaga pri vstavljanju stvari v sokovnik kot so: zelena listnata zelenjava, jagodičevje in narezana zelenjava. Z dvojnim magnetnim senzorjem se lahko lijak premakne tako, da ustreza levičarjem in desničarjem.

gtrtg
3_cedila

Vključena tri cedila za sočenje za maksimalno fleksibilnost

Pri večini vertikalnih sokovnikov je zraven samo eno cedilo. Pri Saninem novem sokovniku dobite zraven tri cedila. Standardno fino cedilo je narejeno tako, da dobite kar največ bistrega soka pri vseh proizvodih. V ceno je vključeno tudi grobo cedilo, ki dovoljuje mehkejšim in bolj vlaknastim produktom kot so ananas, trde breskve in jagodičevje, da se lahko sočijo – tega večina sokovnikov ne soči dobro. V ceno je vključeno tudi cedilo za delanje sladoleda, da lahko naredite zmrznjene stvari, kot je sorbet iz sadja ali sladoled iz banane in jagodičevja.

Premium dodatki

Nobene plastike. Sana 828 ima posodo za pulpo iz nerjavečega jekla in visoko kvalitetno 1 litrsko stekleno posodo za sok, tako da ste lahko prepričani, da je vse popolnoma higiensko.

fbhjsdf
zttutu

Dodatni nastavek za citruse – opcijsko

Sana 828 odlično procesira citruse. Če pa želite vaš pomarančni sok hitro, brez lupljenja, je na voljo nastavek za citruse, ki ga nastavite na bazo motorja in spremenite vaš sokovnik v močan ožemalnik. Samo prerežite katerikoli citrus na polovico in polovičko pritisnite na rotirajoč vijak, brez kakršnegakoli lupljenja. Sok priteče direktno v vaš kozarec. Najboljše pri vsem je, da je čiščenje enostavno, samo splaknete nastavek pod tekočo vodo.

V paketu dobite: 

  • Fino cedilo za bistri sok
  • Grobo cedilo za mehkejše produkte in bolj gost sok
  • Cedilo za sorbete in sladolede
  • 1 litrski borosilikatni stekleni vrč
  • Vrč za pulpo iz nerjavečega jekla
  • Potiskač
  • Čistilno ščetko
  • Navodila
1200_1_

Naša ocena

Tako kot s sokovnikom 808, je Sana spet zmagovalec s sokovnikom 828.  Spremembe v primerjavi z 808 so primarne, vendar uporabne. Sprva nas je kontrolna ročica za pulpo zmedla. Pri horizonatnem sokovniku Sana 606 je analogni regulator pritiska, 828 je oblikovan tako, da sprosti  pritisk, za lažje sočenje mehkega in vlaknastega sadja. To se je pokazalo zelo uporabno v praksi pri koncu procesa sočenja, ker se nastavi na pol odprto pozicijo in se potisne ven več pulpe – potem je  sokovnik lažje očistiti.

Dvojni lijak ni tako velik kot pri Kuvingsovem sokovniku s široko odprtino ali MMV-ju. Vendar, ker v glavnem režemo produkte na manjše podolgovate koščke, to ni problem. Stranski pladenj se je izkazal še posebej uporaben za špinačo, ker lahko od strani porinemo pest špinače in jo potem potisnemo iz vrha navzdol. To odpravi običajen problem špinače, da se znajde povsod na pultu  ali v soku.

Cedilo za sorbet ni tipično za vertikalni sokovnik. Taka cedila smo že videli kot opcijske dodatke pri Kuvingsu in Omegi MMV, tako da je bilo lepo videti, da so jih dodali tudi tukaj. Tale je striktno narejen za sorbete in sladolede na bazi banane. Ne priporočamo, da z njim delate maslo iz oreščkov.

Pri naših testih smo opazili podobno delovanje kot pri Sani 808, z malce večjim izkoristkom. Konsistenca soka je bila zelo čista, z minimalno pulpo na našem cedilu. Presenetljivo, smo na slepem testu ugotovili, da je sok iz istih korenčkov slajši pri 828. Ugibamo, da je nekaj drobnih delcev sladke pulpe ostalo v soku – preveč fine, da bi jo lahko opazili v teksturi soka. Sokovnik brez problema soči korenje, špinačo, jabolka in ananas . Regulator pulpe je bil še posebno uporaben pri ananasu, ki ponavadi zamaši vertikalne sokovnike.

Manjše izboljšave so vplivale na delovanje 828. Opazili smo, da je jabolčni sok manj penast, verjetno zaradi manjše obratovalne hitrosti krtačk. Motor je najtišji, kar smo jih do sedaj testirali, občutno tišji celo kot pri Sani 808. Nenavadno, so tudi zvoki hrustanja korenja in škripanja jabolk, ki se sočijo tišji – kot da bi bila komora za sočenje bolje izolirana. Široka odprtina za pulpo z velikim utorom, ki je izvlečen ven je narejena za lažje čiščenje, čeprav vstavljena kontrolna ročica za pulpo pomeni, da se gumijasti zamašek ne da popolnoma odstraniti med čiščenjem.

Steklena posoda za sok je dobra poteza. Je prva steklena posoda, ki smo jo videli pri vertikalnem sokovniku, ki imajo ponavadi manjše plastične vrče, ki se sčasoma obarvajo (vsaj tisti brez BPA). Posoda za pulpo je iz nejravečega jekla.

Izgled je zelo subjektiven, vendar je bila nam osebno všeč oblika sokovnika. Veliko priklopno stikalo za sokovnik je visoko spredaj, ravno tam kjer naj bi bilo. Ohišje je kompaktno, kot lahko pričakujemo od Sane. Montaža in demontaža je bila hitra, še posebej, ker ni potrebno, da se nov vijak prilega v zarezo na sokovniku. Čiščenje je podobno kot pri drugih premium sokovnikih, čeprav malce hitrejše zaradi širše odprtine izhoda za pulpo.

To je definitivno eden izmed boljših vertikalnih sokovnikov. Alternativna Kuvings 9500 in podoben Omega MMV imata močnejši motor in širši lijak. Sok delata bistveno hitreje, vendar je v njem več pulpe. Tudi več časa se čistita in sta glasnejša. Sana 808 je dobra izbira. Je malce cenejša in deluje podobno, vendar ne vključuje steklene posode in posode iz nerjavečega jekla in cedilo za sorbet in nima posodobljenih funkcij.

Tehnične podrobnosti
ČAS DOBAVE 1-3 dni
TEŽA (kg) 4.800000
PROIZVAJALEC SANA
MODEL ARTIKLA SANA 828
NAČIN SOČENJA VERTIKALNI Z ENIM VIJAKOM
ČASOVNA OMEJITEV (minute) 30
NAMEN RABE DOMAČA RABA
DIMENZIJE V MM (ŠXGXV) 186 x 249 x 429
MOČ (W) 150
ŠT. OBRATOV/min 43
GARANCIJA (ŠT LET ZA MOTOR/OST. DELI) 10/5
OCENA ENOSTAVNOSTI ČIŠČENJA (1-5) 5
OCENA BISTROSTI SOKA (1-5) 4
OCENA KVALITETE SOKA (1-5) 5
OCENA SOČENJA ZA LISTNATO ZELENJAVO/ZELIŠČA/TRAVE (1-5) 4
OCENA SOČENJA ZA MEHKO SADJE/JAGODIČEVJE (1-5) 5
OCENA SOČENJA ZA TRDO SADJE/KORENASTO ZELENJAVO (1-5) 4
BARVA

SREBRNA, ČRNA, ORANŽNA, RDEČA