Ne samo, ker se dobro sliši, ali zato, ker je modno. Domače je boljše in bolj kakovostno, kar poudarja tudi agrarni ekonomist prof. dr. Aleš Kuhar, ki opozarja: v državah, iz katerih uvažamo največ mesa, je uporaba antibiotikov pri reji občutno večja kot v Sloveniji.
Izsledki raziskave Evropske agencije za zdravila: Slovenija na vrhu kakovosti
Priznani agrarni ekonomist prof. dr. Aleš Kuhar izpostavlja, da obstaja zelo dober razlog, zakaj je slovensko meso dražje. Intenzivnejša ko je reja, manj je stroškov, zato je meso lahko cenejše.
Države, iz katerih največ uvažamo, imajo izrazito intenzivno rejo in proizvodnjo, ki je usmerjena zgolj v zniževanje stroškov, predvsem na račun vhodnih surovin in uporabe nadomestkov surovin, agresivnosti tehnoloških postopkov, uporablja se veliko aditivov in ojačevalcev okusa, veliko je maščob, vode in zraka.
Preberite več na siol.net