Sestavine:
250g Mlinarčkove koruzne moke,
250g Mlinarčkove pšenične bele ali polbele moke,
1 žlička soli,
1 zavitek suhega kvasa,
2 žlici olja,
3,5 dcl mlačne vode,
1 dcl mlačnega mleka,
Mlinarčkov koruzni zdrob za posip (po želji).
Postopek:
Najprej zmešamo vse suhe sestavine in nato dodamo še vodo, mleko in olje. Vse skupaj zamesimo v mehko testo. V kolikor se testo lepi na roke, si le-te navlažimo z vodo. Testo pokrito pustimo vzhajati minimalno 1h. Nato ga ponovno premešamo in damo v
nepregorno posodo, po želji ga posujemo s koruznim zdrobom. Pečico segrejemo na 200°C in pečemo 5 min. Nato zmanjšamo na 180°C in pečemo še 45 min. Pečen kruh zavijemo v
kuhinjsko krpo in pustimo, da se ohladi.