Sestavine:
– 250 g Mlinarčkove polnozrnate pirine moke (lahko tudi uporabite Mlinarčkovo pšenično moko)
– 1 čajno žličko soli
– 1 jedilno žlico olja
– skodelico vode
– nadev po želji
Priprava:
Moko, sol, olje in vodo zmešamo in po potrebi dodamo še malo vode, da dobimo gladko testo, ki ga lahko razvaljamo ali oblikujemo s prsti.
Testo razdelimo na kroglice in pustimo stati približno 15 minut, nato kroglice z rokami oblikujemo v tortilje, ki jih z obeh strani na hitro v ponvi popečemo.
V tortilje zavijemo poljuben nadev (mi smo tokratu porabili le zelenjavo, ki je bila na voljo v hladilniku:) ) , lahko pa jih najprej namažemo tudi s poljubnim namazom (kislo smetano), ali pa sami pripravimo namaz iz avokada -guacamole (avokado, narezan paradižnik, čebula, malo limetinega soka, sol in poper)