Bio ajurvedski puding – khir meta&kerob iz kontrolirane ekološke pridelave.
Priprava: Za en obrok zmešajte 2 žlici (25 g) mešanice z 200 ml tekočine za gostejši ali 300 ml za redkejši khir. Segrejte do vrenja, nato zmanjšajte temperaturo in med občasnim mešanjem kuhajte še 10 minut. Za popolno harmonijo okusov in došično ravnovesje priporočamo uporabo kravjega mleka, ovsenega, riževega ali mandljevega napitka za Vato in Pitto ter uporabo kozjega mleka ali mandljevega napitka za Kapho. Okus in sladkost khirja sta deloma odvisna od uporabljenega mleka ali napitka. Po želji kuhan khir dodatno sladkajte.
Sestavine: ajdov zdrob*, kerob (rožičeva moka)* 35 %, cimet*, meta* 0,3 %, kardamom*, koriander*, sol.
*Iz kontrolirane ekološke pridelave
Neto količina: 150 g
Povprečna hranilna vrednost na 100 g: energijska vrednost 1487/355 kj/kcal, maščobe 1,4 g (od tega nasičene maščobe 0,2 g), ogljikovi hidrati 76,9 g (od tega sladkorji 17,5 g), beljakovine 7,5 g, sol 0,1 g.