Bio zelena leča iz ekološke pridelave
Sestavine: Bio zelena leča iz ekološke pridelave
Lahko vsebuje sledi: mandljev, lešnikov, orehov, indijskih oreščkov, arašidov, sezamovega semena, soje in žit (glutena).
Hraniti v suhem in temnem prostoru v zaprti embalaži
Poreklo: Turčija
UPORABA:
Zelena leča je odlična za pripravo raznih zelenjavnih juh, pirejev, prilog, v namazih in raznih solatah.
PRIPRAVA IN SHRANJEVANJE:
Lečo damo v hladno vodo in ko voda zavre, jo kuhamo cca 13 – 15 minut. Ko voda zavre, jo solimo.
Povprečna hranilna vrednost na 100 g:
energijska vrednost 1625 kj / 384 kcal, maščobe 1,1 g, od tega nasičene 0,2 g;
ogljikovi hidrati 63,4 g od tega sladkorja 2,0 g; prehranske vlaknine 10,7 g; beljakovine 24,6 g, sol 0,02 g.