Okrogla posoda iz ratana za vzhajanje testa

Okrogla posoda iz ratana za vzhajanje testa dimenzij: premer je 24,3 cm, višina je 9,5 cm. Za cca. 1000 g testa.

19,95

Okrogla posoda iz ratana za vzhajanje testa dimenzij: premer je 24,3 cm, višina je 9,5 cm. Za cca. 1000 g testa.

Pri peki lastnega kruha želimo, da kar najbolj spominja na pravi, tradicionalni kruh, kot se ga spomnimo iz preteklosti. Želimo, da bo naša štruca kruha lepa, dobro vzhajana in da tekne – z eno besedo idealna.

Poleg tega se boste vsi, ki že imate izkušnje strinjali, da vzhajano testo (zlasti iz rži ali pire) pogosto ne obdrži želeno oblike, zaradi česar kasneje pečeni kruh ni takšne oblike kot smo pričakovali.

Pri tem nam lahko pomaga posebna košarica Komo iz ratana, ki bo dala vzhajanemu testu ustrezno obliko in dodatno okrasi površino z značilno, tradicionalnimi krožnimi rebri.

Lepo oblikovan in označen z rahlimi rebri na površini – tako izgleda kruh, ki ga obožujejo peki. Za dosego takega videza posujte posodo z malo moke, v košaro vstavite testo in prekrijte z vlažno krpo. Testo pustite vzhajati. Ko naraste, se bo prostornina testa povečala, vendar še vedno ohranila obliko hlebca ali štruce. Nato košarice odstranite, testo pa postavite v pečico, z rebrasto stranjo navzgor.

Košare so narejene iz neobdelanega ratana, na voljo v podolgovati ali okrogli obliki. Vsaka je dovolj velika za več ko 1 kg testa.