SOKOVNIK SANA SUPREME 727

Najnovejši, najboljši enovijačni sokovnik brez BPA, s povečano odprtino za vstavljanje, brezkrtačnim motorjem, s steklenim  kozarcem  za sok ter posodo za pulpo iz nerjavečega jekla.

699,00

Počisti
sokovnik_sana_727_motor

NAPREDNI BREZKRTAČNI DC MOTOR

Srce vsakega sokovnika je motor, zato ima ta sokovnik najboljši motor, ki je na voljo za novo Sano 727. To je patentiran nov DC brezkrtačni motor. Ta motor je veliko dražji za izdelavo kot kateri koli drugi motor za sokovnik, vendar se splača. Med prednostmi tega motorja pred običajnimi motorji so manjša teža, vzdržljivost, dolg čas delovanja, nizka poraba energije, tiho delovanje in natančna regulacijo spremenljive hitrosti. Ta napredni motor omogoča tudi neprekinjeno delovanje, za razliko od večine sokovnikov, ki lahko delujejo le 15-30 minut. Ima tudi funkcijo za samodejno vzvratno obračanje: če se kaj zagozdi, se bo motor dve sekundi samodejno vzvratno zavrtel, da se bo zastoj sprostil, nato pa nadaljeval naprej. Za boljšo kompaktnost sokovnika je motor postavljen navpično z uporabo trpežnega prestavnega sistema, ki je omogočil vodoravno delovanje pri navpičnem motorju.

MOŽNOST SPREMINJANJA HITROSTI SOČENJA

Napredni motor nam je omogočil predstavitev morda najbolj revolucionarne lastnosti Sana 727 Supreme: spremenljivo krmiljenje hitrosti. Večina počasnih sokovnikov deluje od 43 vrtljajev do 110 vrtljajev. Sana 727 ponuja štiri nastavitve hitrosti: 40, 65, 90 in 120 vrt./min. Nižje hitrosti omogočajo bolj nežno in natančno sočenje, zmanjšujejo peno in oksidacijo, še posebej pa so dobre za mehke ali vlaknaste izdelke. Večje hitrosti so odlične za nizko vsebnost vlaknin z visoko vsebnostjo tekočine, kot so citrusi. Velika hitrost je tudi velik prihranek časa pri stiskanju olja pri uporabi dodatnega nastavka.

sokovnik_sana_727_rde_i2
sokovnik_sana_727_rde_i3

NOVI SISTEM SOČENJA

Korak naprej je pri Sana 727 Supreme narejen tudi z novim sistemom za sočenje. Vijak je izdelan z bolj razmaknjenimi rebri, kar omogoča, da se večji koščki sadja in zelenjave  sočijo hitreje. Z vrtečim se rezilom iz nerjavečega jekla na izhodu sokovnik še enkrat stisne sok iz kaše, tako da jo razreže in rahlo poveča tlak v bobnu. Rezultat je največja količina soka, dosežena v horizonalnem enovijačnem sokovniku.

ENOSTAVNA ODSTRANITEV BOBNA

Pritrditev bobna na bazo motorja je preprosta. Namesto da uporabite pritrdilni sistem z zaklepni obročem za pritrditev soka, ga preprosto vstavite v in zavrtite na levo.  Boben se samodejno in varno se zaskoči na svoje mesto. Tudi odstranitev je preprosta. Samo pritisnite gumb za odklepanje in zavijte v desno.

sokovnik_sana_727_rde_i6
sokovnik_sana_727_nastavki

TRI CEDILA ZA VEČJO VSESTRANSKOST

Sana 727 Supreme vključuje tri cedila. Cedilo za fino sočenje daje najvišji izkoristek. Cedilo za grobo sočenje ima manjši pritisk, kar omogoča sočenje mehkejšega sadja. Nastavek za mletje  vam omogoča izdelavo masla iz oreškov in mleka ter sorbeta, otroške hrane in drugo. Cedila imajo v notranjem delu vložke iz nerjavečega jekla za najbolj čisti, higienski sok.

ZAPIRALO ZA IZHOD ZA SOK ZA HITREJŠE ČIŠČENJE

Prav tako je na vodoravnem sokovniku prvič prenešena nova funkcija iz vertikalnih sokovnikov: pokrov za zapiranje izhoda za sok. Ta omogoča, da se boben po zaključku sočenja prenese na umivalnik, ne da bi kapljal sok na pult. Omogoča tudi, da komoro napolnite z vodo v umivalniku za hitrejše čiščenje.

sokovnik_sana_727_rde_i5
sokovnik_sana_727_rde_i4-300

DVOJNA OPRTINA ZA VSTAVLJANJE

Podobno kot pri nekaterih vertikalnih sokovnikih, je pri Sana Supreme 727 uporabljen lijak z dvema odprtinama. Poleg standardne odprtine, ki se uporablja za sestavine kot je korenje in zelena, je na voljo lijak za dodajanje manjših sestavin kot so jagodičevje ali češnjev paradižnik. Posebno se lijak izkaže pri sočenju listnate zelenjave in uporabi potiskača skozi standardno odprtino. Dodan je še protiprašni pokrov, ki ohrani čisto notranjost aparata, kadar ga ne uporabljate.

STEKLENA POSODA ZA SOK IN POSODA IZ NERJAVEČEGA JEKLA ZA PULPO

Za nameček je steklen kristalni kozarec za sok izdelan v najstarejši tovarni stekla v Bohemiji. Vsak kozarec je ročno izdelan v steklarni Novosad in Son. Posoda za pulpo je po meri narejena iz nerjavečega jekla. Visoka posoda odlično dopolnjuje sokovnik, velik volumen posode pa pomeni manj časa za praznenje. Nerjaveče jeklo je idealno za tiste, ki radi uporabljajo svojo pulpo za muffine, krekerje in juhe.

sokovnik_sana_727_9
BARVA

RDEČA, ČRNA