Bio zeliščna sol – premium

Korenina svetlobe ima zelo pestro sestavo hranilnih snovi. Gomolj vsebuje škrob, beljakovine, maščobe, aminokisline, saponine; polisaharide, sluzi, vitamine in 31 različnih elementov v sledeh. Kot rečeno, pa posebnost korenine svetlobe ni njena bogata sestava, temveč predvsem njena zmožnost hranjenja svetlobnih etrov, ki jih ljudje potrebujemo in jih bomo v prihodnosti vedno bolj potrebovali. Fiziološka presnova svetlobe, tj. sprostitev svetlobe iz živila, je namreč danes med drugim zaradi visokotehnološke obdelave živilskih surovin zelo otežena. S sodobno obdelavo živil se hrani, ki jo uživamo, odvzame prav ta notranja kvaliteta. Uživanje živil, ki vsebujejo korenino svetlobe, lahko pripomore k izravnavi tega manka.

Količina: 200g

6,30

Bio zeliščna sol – premium je odličen naravni nadomestek za t. i. vegeto in podobne jušne osnove in kocke ter se uporablja za začinjenje vseh vrst slanih jedi – od juh in enolončnic do vseh vrst mesa (meso je z zeliščno soljo res odlično), solat, nadevov, omak, namazov … Nekateri jo uporabljajo tudi za slano zeliščno pecivo.

Največja posebnost zeliščne soli Majnika Premium je Dioscorea batatas oz. korenina svetlobe, poimenovana tudi svetlobni koren ali jam. Na nemško govorečih področjih jo imenujejo Yamswurzel ali Lichtyamswurzel. Uživanje korenine svetlobe je priporočal utemeljitelj biodinamičnega kmetijstva dr. Rudolf Steiner, in sicer predvsem zato, ker ima korenina svetlobe zmožnost vnašanja svetlobe v človekov organizem. Zaradi sodobnega načina življenja – neprestani stres, hitenje, vseprisotna sevanja tehničnih elektronskih naprav – namreč človek vedno bolj temni, mrači, s tem pa izgublja svojo notranjo svetlobo, življenjske sile, ki so pomembne za ohranjanje zdravja in s tem zmožnosti individualnega razvoja in razvoja človeštva v celoti.

Širši javnosti je Dioscorea batatas postala znana po tem, ko je Wellesley Bolt, oče svetovnega rekorderja v sprintu na 100 in 200 metrov Usaina Bolta, v intervjuju za nemški Spiegel povedal, da je k hitrosti njegovega sina gotovo pripomogel jam, ki ga Usain uživa že od malih nog. Wellesley Bolt je namreč pridelovalec korenine svetlobe, ki jo v njihovi družini, podobno kot številni drugi na Karibih, Južni Ameriki, Aziji ali Afriki, redno uživajo.

Korenina svetlobe ima zelo pestro sestavo hranilnih snovi. Gomolj vsebuje škrob, beljakovine, maščobe, aminokisline, saponine; polisaharide, sluzi, vitamine in 31 različnih elementov v sledeh. Kot rečeno, pa posebnost korenine svetlobe ni njena bogata sestava, temveč predvsem njena zmožnost hranjenja svetlobnih etrov, ki jih ljudje potrebujemo in jih bomo v prihodnosti vedno bolj potrebovali. Fiziološka presnova svetlobe, tj. sprostitev svetlobe iz živila, je namreč danes med drugim zaradi visokotehnološke obdelave živilskih surovin zelo otežena. S sodobno obdelavo živil se hrani, ki jo uživamo, odvzame prav ta notranja kvaliteta. Uživanje živil, ki vsebujejo korenino svetlobe, lahko pripomore k izravnavi tega manjka.