Bio ajurvedski puding – khir mandlji & kardamom 150g

Tradicionalna ajurvedska jed za posebne priložnosti. Khir mandlji in kardamom s svojim nežnim okusom pričara občutek domačnosti in topline.

Kardamom in mandlji so nepogrešljiva sestavina ajurvedskih sladic, za pridih slovenske tradicije pa smo ta khir osnovali na koruznem zdrobu.

Sestavine so skrbno izbrane v skladu z ajurvedskimi načeli kombiniranja živil, poleg tega pa smo poskrbeli, da lahko v njem uživajo prav vsi, saj uravnava vse tri doše. Za popoln obrok po načelih ajurvede vsebujejo vseh 6 okusov, kar bo poskrbelo, da se boste počutili zares siti in zadovoljni.

 

Ajurvedski puding lahko uživate za zajtrk ali pa kot lahko sladico. Tako je lahko prav vsako jutro posebno!

6,55

Bio ajurvedski puding-khir iz kontrolirane ekološke pridelave.

Priprava: Za en obrok zmešajte 2 žlici (25 g) mešanice z 200 ml tekočine za gostejši ali 300 ml za redkejši khir. Segrejte do vrenja, nato zmanjšajte temperaturo in med občasnim mešanjem kuhajte še 10 minut. Za popolno harmonijo okusov in došično ravnovesje priporočamo uporabo kravjega mleka, ovsenega, riževega ali mandljevega napitka za Vato in Pitto ter uporabo kozjega mleka ali mandljevega napitka za Kapho. Okus in sladkost khirja sta deloma odvisna od uporabljenega mleka ali napitka. Po želji kuhan khir dodatno sladkajte.

Sestavine: Koruzni zdrob*, koruzna moka*, mandlji* 10,5% , kardamom* 0,2%, cimet*, kurkuma*, sol.

*Iz kontrolirane ekološke pridelave

Neto količina: 150 g

Povprečna hranilna vrednost na 100 g: energijska vrednost 1547/366 kj/kcal, maščobe 6,3 g (od tega nasičene maščobe 0,6 g), ogljikovi hidrati 68,2 g (od tega sladkorji 1,9 g), beljakovine 9,1 g, sol 0,1 g.