Bio čičerikina polnovredna moka 500g

Bio čičerikina moka, ki jo meljemo z lastnim mlinom na kamen iz ekološke čičerike iz ekološke pridelave. Čičerikina moka je odličen vir beljakovin in vlaknin ter je odlična brezglutenska alternativa pšenični moki.

Bio čičerikino moko meljemo v istem mlinu kot ostalo žito lahko vsebuje sledi glutena.

3,25

Bio čičerikina polnovredna moka, ki jo meljemo z lastnim mlinom na kamen iz ekološke čičerike iz ekološke pridelave je izredno kakovostna stročnica. Čičerika ima nizek glikemični ideks (28-32) zato je primerna za uporabo v dietetiki.

Sestavine: bio ali eko čičerikina moka iz kontrolirane ekološke pridelave

Lahko vsebuje gluten

Poreklo: Indija

UPORABA:

Čičerikino moko uporabljamo v receptih za falafel, za paniranje (namesto jajc, moke in drobtin), iz nje lahko spečemo brezglutenski kruh. Je odlična brezglutenska alternativa ostalim mokam.

Hranilne vrednosti

Čičerika ima okus podoben lešniku in je gladke strukture. Čičerikina moka je zelo dober vir osnovnih hranil, fosforja, železa, folne kisline, beljakovin in vlaknin z nizko vsebnostjo kalorij in skoraj brez maščob. Lahko jo uživamo celo leto. Ravno tako je vir vlaknin, ki znižuje holesterol, poleg tega pa ima visoko vsebnost vlaknin.

Povprečna hranilna vrednost na 100g:

Energijska vrednost 1448 kJ/343 kcal, Maščobe 6,2 g, od tega nasičene 0 g; Ogljikovi hidrati 48,7 g od tega sladkorja 5 g; Prehranske vlaknine 12 g; Beljakovine 19,2 g, Sol <0,1 g.