Bio dolgozrnati rjavi riž je lahko prebavljiv, saj vsebuje visoko vsebnost vlaknin. Dobro ga je kombinirati s stročnicami, oziroma drugo beljakovinsko hrano, saj tako optimalno izkoristimo hranilne snovi.
Sestavine: bio riž iz kontrolirane ekološke pridelave
Lahko vsebuje sledi glutena, pšenice in soje
UPORABA:
Bio rjavi riž je primeren za pripravo raznih rižot, prilog, riževega mleka…
PRIPRAVA IN SHRANJEVANJE:
Eko riž namakamo najmanj 2 uri (lahko tudi čez noč). Kuhamo ga od 35-40 minut. Razmerje riž voda 1:2.
Po odprtju je potrebno izdelek dobro zapreti, ga hraniti na suhem, hladnem in temnem mestu, saj tako izdelek ohrani svojo kvaliteto tudi po odprtju.
Poreklo: Italija
Povprečna hranilna vrednost na 100g:
Energijska vrednost 1496 kj / 353 kcal, maščobe 3,3 g, od tega nasičene maščobe 0,7 g, ogljikovi hidrati 72,3 g od tega sladkorja 0,3 g; prehranske vlaknine 3,2 g, beljakovine 7 g, sol < 0,1 g.