Bio ječmenova kaša-ješprenj 500g

Bio ječmenovo kašo ali bolj znano kot bio ješprenj dobimo z luščenjem ekološkega ječmena pridelanega v Sloveniji. Najpogostejša jed, ki se pripravi iz ječmenove kaše je ričet.

From: 1,70

Počisti

Bio ječmenova kaša-ješprenj ali ričet iz slovenske ekološke pridelave.  Ječmen je eno najbolj poznanih in razširjenih žit, ki so ga gojili že pred več kot 7000 leti. Po rasti in hranljivosti  je zelo podoben pšenici, vendar je za prehrano bolj zdrav, zaradi višje vsebnosti nenasičenih maščobnih kislin. Ješprenj celo ednini med žiti zmanjšuje holesterol v krvi. Vsebuje vitamine B, E, železo, magnezij, kalcij, fosfor. Vsebuje nad 70 % ogljikovih hidratov in je zelo hranljiv.

Uporaba ječmenove kaše iz ekološke pridelave

Ječmenova kaša ali ješprenj se najpogosteje uporablja za pripravo enolončnice – ričet, tako v zelenjavni kot v mesni obliki. Kuhamo v vreli vodi cca. 20 min.

Sestavine: 100% ekološko pridelana ječmenova kaša

Količina: 500 g

Poreklo: pridelano v Sloveniji

EKO = BIO – označujemo ga z EKO certifikatom Evrolist in zagotavlja sistem trajnostnega kmetijstva, ki v pridelavi hrane temelji na sklenjenem krogotoku hranil in energije ter ravnovesju v sistemu tla – rastline – živali – človek.

Zdrava tla = zdrave rasline = zdrave živali = zdrav človek

Pakiranje

500g, 1KG