Bio koruzni zdrob ali polenta, pridelan v Sloveniji iz kontrolirane ekološke pridelave. Koruzni zdrob dobimo z mletjem koruze. Tako dobimo večje delce grobo mletega meljaka, ki vsebuje veliko ogljikovih hidratov in malo maščob.
Uporaba koruznega zdroba iz ekološke pridelave:
Uporablja se za pripravo polente, žličnikov, sladic. Kuhamo ga približno 10 min v vreli vodi. Koruzni zdrob ni toplotno (termično) obdelan (kot npr. instant zdrob), zato je tudi čas kuhanja malo daljši.
Sestavine: 100% bio koruzni zdrob iz slovenske ekološke pridelave
Neto količina: 1 kg
Poreklo: Pridelano v Sloveniji
EKO = BIO – označujemo ga z EKO certifikatom Evrolist in zagotavlja sistem trajnostnega kmetijstva, ki v pridelavi hrane temelji na sklenjenem krogotoku hranil in energije ter ravnovesju v sistemu tla – rastline – živali – človek.
Zdrava tla = zdrave rasline = zdrave živali = zdrav človek