Bio kvinojina polnovredna moka 500 g

Bio bela kvinojina moka iz kontrolirane ekološke pridelave, ki jo z lastnim mlinom na kamen meljemo iz bele kvinoje. Je odlična za peko kruha, sladic, pic…in predstavlja polni beljakovinski obrok.

6,55

Bio kvinojina polnovredna moka, ki jo z lastnim mlinom na kamen meljemo iz bele kvinoje.  Bio kvinojo že več kot 5000 let pridelujejo v visokogorjih Južne Amerike, imenujejo tudi ‘mati vseh žit’ saj je zaradi svoje visoke kalorične vrednosti izredno kvalitetno živilo. Kvinoja vsebuje visok delež proteinov in je skoraj popolno ravnovesje vseh esencialnih aminokislin, ki so potrebne za razvoj človeškega tkiva. Semena kvinoje po naravi ne vsebujejo glutena in zato predstavljajo hranljivo in okusno alternativo tistim, ki so preobčutljivi na gluten.

Ker meljemo na istem mlinu in pakiramo v istem prostoru, kot ostala žita, lahko bio bela kvinojina moka vsebuje sledi glutena. 

SESTAVINE:

Sestavine: Bio kvinojina polnovredna moka iz kontrolirane ekološke pridelave

Po odprtju izdelek dobro zaprite, hranite na suhem, hladnem in temnem mestu, saj tako izdelek ohrani svojo kvaliteto tudi po odprtju.

HRANILNE VREDNOSTI:

Kvinoja je imela v času andskih civilizacij zelo velik pomen poleg krompirja in je bila naslednja v pomembnosti poleg koruze. V sodobnih časih je kvinoja zelo cenjena zaradi svoje hranilne vrednosti in visoke vsebnosti beljakovin (14 %). Poleg tega je kvinoja tudi dober vir prehranskih vlaknin in fosforja ter vsebuje visoko vsebnost magnezija in železa. Kvinoja je tudi vir kalcija, široko uporabna pri veganih in tistih osebah, ki ne prenašajo laktoze. 

Povprečna hranilna vrednost na 100g:
energijska vrednost 1607 kj/384 kcal, maščobe 6,6 g, od tega nasičene 0,7 g;
ogljikovi hidrati 68,1 g od tega sladkorja 0 g; prehranske vlaknine 6,4 g;
beljakovine 13 g, sol <0,1 g.