Bio rdeča leča iz ekološke pridelave.
Sestavine: Bio rdeča leča iz kontrolirane ekološke pridelave
Lahko vsebuje sledi: mandljev, lešnikov, orehov, indijskih oreščkov, arašidov, sezamovega semena, soje in žit (glutena).
Hraniti v suhem in temnem prostoru v zaprti embalaži
UPORABA:
Rdeča leča je odlična za pripravo raznih zelenjavnih juh, pirejev, prilog, v namazih in raznih solatah.
PRIPRAVA IN SHRANJEVANJE:
Lečo damo v hladno vodo in ko voda zavre, jo kuhamo cca 13 – 15 minut. Ko voda zavre, jo solimo.
Povprečna hranilna vrednost na 100 g:
energijska vrednost 1461 kj / 346 kcal, maščobe 2,2 g, od tega nasičene 0,4 g;
ogljikovi hidrati 52,3 g od tega sladkorja 4,7 g; prehranske vlaknine 10,8 g; beljakovine 23,9 g, sol 0,02 g.