El. mlin/kosmičnik Komo DUETT 100

Mlin
Priporočamo za:

pšenico, rž, ječmen, ajdo, proso, riž, amarant, piro, koruzo, čičeriko,…
Ni primeren za:

mastna semena in mokre materiale Zrnje mora biti očiščeno in kar najbolj suho. Če bi želeli mleti zelo sveže zrnje, priporočamo, da ga pred mletjem posušite (npr. 24 ur na radiatorju). Če ste v naglici, pa vlažno zrnje meljite na grobi nastavitvi.
Kosmičnik
Priporočamo za:

oves, druga žita (namočena)
Ni primeren za:

koruzo, mak, sezam

Oves vsebuje naravne maščobe in zagotavlja odlične kosmiče. Ostale vrste žit vsebujejo manjše količine vode in maščob, zato je zrnje pred uporabo priporočljivo oplakniti pod tekočo vodo in jih pustiti, da vsrkajo potrebno vlago (nato pa površino zrn čez noč osušiti na radiatorju).
Specifikacija

Mlin

Hitrost mletja: 100 g/min
Prostornina posode: 1200 g
Premer mlinskega kamna: 85 mm
Izkoristek motorja: 360 W
Glasnost: ca. 70 dB
Višina izhoda za moko: 180 mm

Kosmičnik

Hitrost izdelave kosmičev: 80-100 g/min
Prostornina posode: 200 g
Moč motorja: 140 W
Glasnost: 40 dB
Višina izhoda za kosmiče: 120 mm

_______________________________

Teža: 15,5 kg
Dimenzije v mm (v/š/h): 405/332/220
Garancija: 12 let

730,00

Opis proizvajalca

Vsi KoMo mlini imajo zelo trdne mlinske kamne, ki so izdelani iz zmesi keramike in korunda. Materiala sta staljena na izredno visokih temperaturah v pečeh. Pri izdelavi te zmesi v nastalem materialu nastajajo zračni žepki, zahvaljujoč katerim ostaja površina vedno groba, ne glede na to, koliko meljete. Komoro za mletje lahko odprete brez uporabe orodja. Kamna sta nameščena v komori za mletje, izdelani iz inertne plastike, ki se uporablja za izdelke v stiku s hrano. Posebej razviti električni motorji zagotavljajo dober izkoristek moči in obenem izredno tiho delovanje. Les za izdelavo mlina je pridelan v ekološko upravljanih gozdovih in obdelan z organskimi rastlinskimi olji. Za izdelavo mlinov je skrbno izbran najboljši bukov les. Rahlost moke je možno regulirati od grobe do zelo rahle. Enostavno obrnite posodo za žito in si izberite želeno grobost moke.

Ne glede na to, ali imate ječmen, proso, koruzo, čičeriko, riž, rž, pšenico ali piro. Vse lahko spremenite v najbolj rahlo moko, ki je idealna za vaše potrebe. Zmeljete lahko tudi morsko sol, sušeno zelenjavo, gobe (morajo biti dodobra posušene) in razne druge začimbe ali kavo. In kaj je najbolj pomembno? Mlini proizvajajo najbolj rahlo moko, ki se med mletjem ne pregreva. Vzdrževanje nizke temperature med mletjem zagotavlja ohranitev vseh encimov, olj in vitaminov. Kompakten mlinček je dragocena naprava za vsakega, ki bi rad užival zdravo hrano. Vsi mlini imajo 12 letno garancijo, vendar pa zdržijo veliko dlje.