SALZBURGER ROČNI MLIN MH4

Ročni mlin za moko, ki deluje več desetletij.

398,00

Opis

Alternativno mletje zrnja, ki ne potrebuje električne energije in zmelje tudi fino moko. Trdno zgrajen, enostaven za popravilo, hiter in enostaven za uporabo. Ta ročni mlin je alternativa, če električna povezava ni mogoča: na čolnih, taborjenju, v gorskih kočah. Ohišje žitnega mlina je izdelano iz masivnega bukovega lesa, mlinski kamen je iz naravnega granita. Z vašo silo določite hitrost mlinskega kamna in tako zagotovite najnežnejše mletje zrnja.

Z mlinom lahko pri kakršnikoli stopnji finosti meljete: pšenico, piro, rž, riž, ajdo, ječmen, proso in zeleno piro. Koruzo in sojo lahko najprej zmeljete bolj na grobo in v drugem poskusu na bolj fino. Oves lahko meljete le na grobi stopnji mletja, da dobite zdrob. Laneno seme in vse začimbe kot so kumina, koriander, klinčki, janež, komarček in cimet lahko meljete na grobi stopnji, vendar le manjše količine, mlin pa je potrebno po mletju očistiti.

Grobo-fino nastavljanje je možno z uporabo podložke in se zaklene z uporabo krilne matice. Groba nastavitev: odvijte krilno matico, nastavite podložko v nasprotni smeri urinega kazalca, dokler ne dosežete želene nastavitve. Nato privijte krilno matico.

Če lijak zablokira pri mletju pšenice, pire ali rži, zavrtite lijak v nasprotni smeri urinega kazalca.

CENA 398,00 €
ČAS DOBAVE 14 dni
TEŽA (kg) 3.500000
PROIZVAJALEC SALZBURGER
IZBRANA BARVA LES
VRSTA LESA BUKEV
MATERIAL Bukov les
PRIPOROČAMO ZA Z mlinom lahko pri kakršnikoli stopnji finosti meljete: pšenico, piro, rž, riž, ajdo, ječmen, proso in zeleno piro. Koruzo in sojo lahko najprej zmeljete bolj na grobo in v drugem poskusu na bolj fino. Oves lahko meljete le na grobi stopnji mletja, da dobite zdrob. Laneno seme in vse začimbe kot so kumina, koriander, klinčki, janež, komarček in cimet lahko meljete na grobi stopnji, vendar le manjše količine, mlin pa je potrebno po mletju očistiti.
NAMEN RABE DOMAČA RABA
DIMENZIJE V MM (ŠXGXV) 220x220x160
GARANCIJA (ŠT. LET) 12 na mlin/24 na mlinski kamen
OCENA ENOSTAVNOSTI ČIŠČENJA (1-5) 5
HITROST MLETJA (g/min) 40-80
PREMER MLINSKEGA KAMNA (mm) 120