MLIN NA KAMEN SANA – ANTRACIT

Ta mlinček je izdelan iz masivnega bukovega lesa (z impregnirano površino).

449,00

Mlin Sana ima zelo trdne mlinske kamne s premerom 85 mm, ki so izdelani iz zmesi keramike in korunda. Materiala sta staljena na izredno visokih temperaturah v pečeh. Pri izdelavi te zmesi v nastalem materialu nastajajo zračni žepki, zahvaljujoč katerim ostaja površina vedno groba, ne glede na to, koliko meljete. Komoro za mletje lahko odprete brez uporabe orodja. Kamna sta nameščena v komori za mletje, izdelani iz inertne plastike, ki se uporablja za izdelke v stiku s hrano.

Posebej razviti električni motor moči 360 W zagotavljajo dober izkoristek moči in obenem izredno tiho delovanje. Les za izdelavo mlinčka je pridelan v ekološko upravljanih gozdovih in obdelan z organskimi rastlinskimi olji. Za izdelavo mlinčkov je skrbno izbran najboljši bukov les. Rahlost moke je možno regulirati od grobe do zelo rahle. Enostavno obrnite posodo za žito in si izberite želeno grobost moke.

Ne glede na to, ali imate ječmen, proso, rž, riž, koruzo, čičeriko, pšenico ali piro. Vse lahko spremenite v najbolj rahlo moko, ki je idealna za vaše potrebe. Zmeljete lahko tudi morsko sol, sušeno zelenjavo, gobe (morajo biti dodobra posušene) in razne druge začimbe ali kavo. In kaj je najbolj pomembno? Mlinčki proizvajajo najbolj rahlo moko, ki se med mletjem ne pregreva. Vzdrževanje nizke temperature med mletjem zagotavlja ohranitev vseh encimov, olj in vitaminov. Kompakten mlinček je dragocena naprava za vsakega, ki bi rad užival zdravo hrano. Vsi mlinčki imajo 12 letno garancijo, vendar pa zdržijo veliko dlje.

Električni mlinček za žito Sana izstopa s svojim videzom. Mlin je opremljen z zmogljivim motorjem moči 360 W, ki uspe zmleti 100 g fine moke v minuti. Z obratom posode za žito si izberete želeno stopnjo mletja. V posodo lahko nasujete 850 g zrnja, kar je dovolj za pripravo 1 kg polnozrnatega kruha.

Ta čudoviti mlinček bo tudi prava paša za oči v vaši kuhinji. Po videzu in lastnostih je zelo podoben električnemu mlinu Fidibus Classic, ki je pridobil nagrado za najkvalitetnejši mlinček na Nemškem tržišču in je upravičeno še vedno lastnik te nagrade. Tako kot za model Classic velja tudi za mlin Sana, da ga izjemno funkcionalna zasnova postavlja pred vse ostale mlinčke na tržišču. Mlinček Sana omogoča mletje vseh vrst žit kot so pšenica, rž, ječmen, ajda, proso, amarant, pira in koruza.

Mletje žit:

Žita za mletje morajo biti čista in čim bolj suha. Priporočamo popolno sušenje zrnja dan prej (lahko jih sušite tudi na radiatorju). Če meljemo vlažna zrnja, je potrebno nastaviti na grobo mletje. Nastavitev za grobo mletje je primerna tudi za bolj oljnata zrnja kot sta oves in soja. Lahko pa zmeljemo tudi morsko sol, posušeno zelenjavo, različne začimbe, kavo ali gobe.

Opomba:

Dokupite lahko električno sito za sejanje, s katerim lahko odstranite večji del otrobov (za rahlejšo peko, pecivo oz. če želite zmanjšati vsebnost fitinske kisline v moki) oz. dodaten set kamnov za mletje zelišč. Prav tako lahko z njim odstranite večje kose luščin pri mletju neoluščene ajde.

Priporočamo za:

pšenico, rž, ječmen, ajdo, proso, riž, amarant, piro, koruzo, čičeriko ipd.

Ni primeren za:

oljnata semena in mokro zrnje. Zrnje mora biti očiščeno in kar najbolj suho. Če bi želeli mleti zelo sveže zrnje, priporočamo, da ga pred mletjem posušite (npr. 24 ur na radiatorju). Če ste v naglici, pa vlažno zrnje meljite na grobi nastavitvi.

Specifikacija:

  • Hitrost mletja: 100 g/min
  • Prostornina posode: 850
  • Premer mlinskega kamna: 85 mm
  • Izkoristek motorja: 360 W
  • Glasnost: ca. 70 dB
  • Teža: 7 kg
  • Višina izhoda za moko: 150 mm
  • Dimenzije v mm (v/š/h): 335/152/152
  • Garancija: 12 let
Tehnične podrobnosti
CENA 449,00 €
ČAS DOBAVE 3-5 dni
TEŽA (kg) 7.000000
PROIZVAJALEC SANA
IZBRANA BARVA BUKOV LES
VRSTA LESA BUKEV
ČASOVNA OMEJITEV (minute) 30
PRIPOROČAMO ZA pšenico, rž, ječmen, ajdo, proso, riž, amarant, piro, koruzo, čičeriko,…
NI PRIMEREN ZA mastna semena in mokre materiale. Zrnje mora biti očiščeno in kar najbolj suho. Če bi želeli mleti zelo sveže zrnje, priporočamo, da ga pred mletjem posušite (npr. 24 ur na radiatorju). Če ste v naglici, pa vlažno zrnje meljite na grobi nastavitvi.
PROSTORNINA POSODE (g) 850
NAMEN RABE DOMAČA RABA
GLASNOST (dB) 70
MOČ (W) 360
GARANCIJA (ŠT LET ZA MOTOR/OST. DELI) 12/12
OCENA ENOSTAVNOSTI ČIŠČENJA (1-5) 5
HITROST MLETJA (g/min) 100
VIŠINA IZHOD ZA MOKO 150
PREMER MLINSKEGA KAMNA (mm) 85