Bio Mlinarčkovi kosmiči 500g

Bio Mlinarčkovi kosmiči so mešanica kosmičev, ki je sestavljen iz rženih, pirinih in ovsenih kosmičev iz slovenske ekološke pridelave.

2,70

Bio Mlinarčkovi kosmiči so mešanica kosmičev za zdrav in hranilen začetek dneva , ki vsebuje ječmenove, pirine in ovsene kosmiče iz slovenske ekološke pridelave.
Kosmiče dobimo s stiskanjem žit pire, ječmena in ovsa. So termično obdelani, zato jih lahko uporabimo kot hladne jedi npr. pri jogurtu, solati.

Pira je prastara zvrst pšenice, ki spada med prvotna žita imajo in ima veliko pozitivnih učinkov na telo. Pira je bogata z beljakovinami (kar 20%) in ogljikovimi hidrati. Ovojnica pirinega zrnja vsebuje okoli 90% kremenčeve kisline.  Zaradi nizkega donosa so jo v preteklosti prenehali pridelovati. Vendar so jo zaradi zavedanja, da je pira zelo odporna na škodljivce in bolezni ter je posledično pridelana na okolju prijazen način, so jo ponovno odkrili predvsem ekološki pridelovalci.

Oves spada med najbolj zdrava živia na svetu. Oves je brez glutena, zato ga lahko uživajo tudi ljudje, ki imajo celiakijo oz tisti, ki so alergični na gluten. Je pomemben vir vitaminov, mineralov, vlaknin in antioksidantov. Oves zmanjšuje tveganje srčnih bolezn, pomaga pri izgubi telesne teže in pri uravnavanju krvnega sladkorja.

Ječmen je eno najbolj poznanih in razširjenih žit, ki so ga gojili že pred več kot 7000 leti. Ješprenj celo ednini med žiti zmanjšuje holesterol v krvi. Vsebuje vitamine B, E, železo, magnezij, kalcij, fosfor. Vsebuje nad 70 % ogljikovih hidratov in je zelo hranljiv.

Zaradi edinstvene hranilne sestave so Mlinarčkovi kosmiči odlični za hranilen in okusen zajtrk, lahko pa so uporabni tudi pri peki.

Uporaba Mlinarčkovih kosmičev

Ker so kosmiči termično obdelani, jih ne rabimo prekuhati. Lahko jih prelijemo z vodo, jogurtom ali mlekom. Po želji dodamo, suho ali sveže sadje in oreščke. Uporabljamo jih lahko tudi pri peki peciva, kruha.

Sestavine: 100% bio Mlinarčkovi kosmiči iz slovenske ekološke pridelave

 

EKO = BIO – označujemo ga z EKO certifikatom Evrolist in zagotavlja sistem trajnostnega kmetijstva, ki v pridelavi hrane temelji na sklenjenem krogotoku hranil in energije ter ravnovesju v sistemu tla – rastline – živali – človek.

Zdrava tla = zdrave rasline = zdrave živali = zdrav človek

Neto Količina: 500g

Poreklo: Pridelano v Sloveniji