Mlin na kamen Komo FIDIBUS 21

Priporočamo za:

Pšenico, piro, rž, ječmen, ajdo, proso, amarant, piro.

Ni primeren za:

Riž, koruzo, mastna semena in mokre materiale. Zrnje mora biti očiščeno in kar najbolj suho. Če bi želeli mleti zelo sveže zrnje, priporočamo, da ga pred mletjem posušite (npr. 24 ur na radiatorju). Če ste v naglici, pa vlažno zrnje meljite na grobi nastavitvi.

Specifikacija:

  • Hitrost mletja: 100 g/min
  • Prostornina posode: 850 g
  • Premer mlinskega kamna: 75 mm
  • Izkoristek motorja: 250 W
  • Glasnost: ca. 70 dB
  • Teža: 6,2 kg
  • Višina izhoda za moko: 120 mm
  • Dimenzije v mm (v/š/h): 320/150/150
  • Garancija: 12 let

350,00

Opis proizvajalca

Mlin na kamen Komo FIDIBUS 21 je z svojimi le 32 centimetri najbolje prodajan mlin znamke KoMo. Ohišje je izdelano iz skrbno izbranega ekološkega bukovega lesa ter obdelano z organskimi rastlinskimi olji. Njegovi mlinski kamni so premera 75mm in izdelani iz zelo trdne zmesi korunda in keramike, ki ostane vedno ostra. Komoro z kamni do katere tudi zelo enostavno dostopamo, obdaja živilom prijazna plastika. Vgrajene vzmeti skrbijo, da se mlinski kamni tudi pri vrtenju v prazno ne drgnejo. Močan industrijski motor 250W zmelje 100g rahle moke na minuto. Pri polni posodi 850g nameljemo okrog 1kg moke. V rahlo moko z lahkoto spremenite ječmen, proso, rž, pšenico ali piro. Z vrtenjem posode za žito je možno enostavno regulirati grobost moke, samo zavrtite in izberete od grobe do zelo rahle. Zelo pomembno je, da mlin med mletjem ne pregreva moke tako moka ohrani vse  encime, olja in vitamine. Zmelje lahko tudi morsko sol in zelenjavo seveda, če je dovolj posušena.

 

Opomba:

V kolikor bi želeli pogosto mleti koruzo ali riž, vam priporočamo močnejše mlinčke s 360-vatnim motorjem in večjimi mlinskimi kamni. Možen tudi dokup električnega sita za sejanje, s katerim lahko odstranite večji del otrobov (za rahlejšo peko, pecivo oz. če želite zmanjšati vsebnost fitinske kisline v moki) oz. dodaten set kamnov za mletje zelišč. Prav tako lahko z njim odstranite večje kose luščin pri mletju neoluščene ajde.